Ugrás a tartalomra
x
""

Egy pasi visszakövetelte a pénzét, mert a szilveszteri buliban a körülötte lévő, csókolózó férfiak „tönkretették” az estéjét

Valamilyen oknál fogva egy olyan buliba vett jegyet saját maga és a barátnője számára, ahol ezek szerint szinte éjfélig fel sem tűnt neki, hol is van.

A pasinak csak a keresztneve ismert – Stuart –, aki nem volt rest, és e-maileket váltott a London központjában lévő Popworld nevű szórakozóhelyen megtartott „Óriási Újévi Party 2018” kapcsán. Rob Holley, a Push The Button házigazdája és DJ-je Twitter oldalán közzétett képernyőképeket a Stuarttal folytatott levélváltásokból. Ez még január 3-án történt.

A Push The Button logója

A szövegből kitűnik, a barátnője éjfél környékén ott akarta hagyni a bulit, merthogy az GBLT (Meleg, Biszexuális, Leszbikus, Transz)-jellegű, és hogy ilyesmi történik ezen a bulin, nos… ez nem volt feltüntetve a hirdetésben. Holley válaszában rámutatott arra, a Push The Button (Nyomd meg a Gombot) már nyolc éve ugyanolyan LMBTQ+ buli, szóval, ez köztudott.

Stuart az Eventbrite-on vette a jegyeket, és a kiírásban ez áll: a Push The Button egy queer emberek által szervezett buli, és szívesen látja a tisztes zenekedvelő társaságot minden nemből és szexuális hovatartozástól függetlenül.”

Stuart nem repesett Holley válaszától, és vitába szállt a szakállas DJ-vel, merthogy vissza akarta igényelni a két belépő árát. „Nem vagyok homofób, de ez nem volt feltüntetve a weboldalon. Szeretném visszakapni a jegyárakat, mert a szilveszterünk tönkre lett vágva… Elmulasztottuk az éjfél előtti visszaszámlálást is, és a barátnőm nagyon felidegesítette magát.” Az is kiderült, hogy Stuart és a nője már számos alkalommal járt a Popworld-ben, de még sosem érezték magukat ennyire kényelmetlenül.

Holley egy másik fotót is kiposztolt, ahol tisztán látszik, a Push The Button egy LMBTQ+ barát buli, hozzátéve: „Sajnálom, hogy ez az infó elkerülte a figyelmed, de rengeteg vegyes páros vett jegyet a bulira, és jól érezték magukat, ahogy általában.” (Az esten egyébként 1990 és 2019 közötti megaszámokkal készültek a szervezők.)

Megkérte Stuartot, magyarázza el, pontosan miért érezték kényelmetlenül magukat az este folyamán. Válaszul a delikvens megint azzal jött, hogy „nem volt világos, hogy ez egy LMBT buli”, mikor online vette a jegyeket. A helyszínen „nem vettem volna meg.” Hozzátette: „Nem voltam elragadtatva, amikor egymással csókolózó férfiakat láttam, ahogy a partnerem sem”.

Holley válaszában kifejtette: ahelyett, hogy visszaadnák az 50 fontot, odaadományoznák a Stonewallnak, hisz „világosan látszik, sok teendő van még arra”. Stuart „tudatlan, empátia nélküli egyénnek” nevezte erre Holleyt.

A DJ és szervező simán visszavágott: „Köszi a javaslatokat, Stuart. Abban biztos lehetsz, hogy legközelebb rózsaszín háromszögeket fogunk viselni, hogy a te figyelmed is felhívjuk, kik is vagyunk” – utalt a náci időkre.

Nagy volt a buli szilveszter éjjel a londoni Popworldben (fotó: Getty)

A Push The Button amúgy nem foglalkozott az esettel, hisz Facebook oldalukon a Gay Times cikkét hozták le, miszerint a buli „London legjobb éjszakáját ígéri”. Általában a város történelmi meleg pubjában, a Royal Vauxhall Tavern-ben gyűlnek össze, ha „meg akarják nyomni a gombot”, de szilveszterkor – nyilván helyhiány miatt átrakták a bulit a városközpontba. A PinkNews-nak adott interjújában Holley kifejtette, hogy azelőtt találkozott már hasonló reakciókkal egy queer-buli után. „Nem ez volt az első eset… Hosszú még az út addig, hogy a társadalom egésze is elfogadjon bennünket.”

(PinkNews)

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux