Ugrás a tartalomra
x
""

Tessa Thompson megmondta a magáét

Rendezői változatért kiáltunk, ugyanis a színésznőnek volt egy rövidke biszexuális jelenete a Thor: Ragnarökben, amit kivágtak a végső változatból.

Pedig fontos lett volna, hiszen a szcéna a Valkyria szexualitását firtató kérdésekre is választ adna. A Rolling Stone-nak adott interjújában Tessa ecsetelte, egy olyan jelenetet is leforgatott, amiben egy nő távozik Valyria szobájából – mindez arra engedne következtetni, hogy intim kapcsolatba kerültek.

A pillanatot teljesen kivágták a filmből arra hivatkozva: „elvonta a figyelmet a lényegesebb mondanivalókról”. Van egy jelenet Valkyria női klánjának lemészárlásáról, ám az alkotók elsiklottak a felett, hogy a klán egyik tagja a karakter szerelme volt. Az Independentnek is beszélt a vitatott pontokról. „Egy dolgot tisztán látok ezzel kapcsolatban… azt, hogy egyszerűen mellékesnek ítélték. Remélem, egyszer eljutunk odáig, hogy az ember szexualitása ne okozzon zűrt a fejekben. A Marvel, vagy a Disney, vagy bárki nem azért távolította ezt el, mert téma manapság… csupán annyi történt, hogy az a bizonyos gondolatszikra [amit a nő távozásának látványa okozhatott volna a nézőkben] nem adott értelmet, nem fért bele a jelenet kontextusába. Ezen kívül is van más olyan pillanat, amikor meg tudsz ismerkedni a karakterem háttér történetével.”

Tessa egy flashback szcénát is felemlegetett. „A nő, aki meghal, Valkyria kedvese. Mivel a jelenet színészi részében az volt az alapvetés, hogy ’ő a te szerelmed’, értelemszerűen nem vágták ki a filmből. Egy meleg nőt játszottam el. Remélem, ha később ilyesmi előfordul pályám során, a stáb rugalmasabb lesz.”

Júliusban derült fény, hogy Tessa Thompson úgy férfiakkal, mint nőkkel is randizgat. „Meg tudom lépni ezeket a dolgaimat, és azért, mert a családom nagyon elfogadó. Nálunk mindig az volt a fontos: az légy, aki lenni akarsz. Férfiakhoz és nőkhöz egyaránt vonzódom, A családban sosem volt téma, kiket viszek haza az ágyamba.

Egészen belelendült, így folytatta: „Számomra lényeges, hogy nyíltan beszéljek a dolgaimról. Néhányan ezt egyfajta coming out-ként fogják fel. Mivel sosem csináltam ilyesmit, nem tudom, mit is kéne jelentenie. Aztán van a nagy többség, aki így kiállt: ’Jajjj, biszexuális!’ – jómagam sosem használtam ezt a szót, mert nem hiszek az effajta kettősségekben.”

Jóllehet, a Deadpool 2-ben az antihős címszereplő pánszexuális, és kiderült, Negasonic Teenage Warhead, valamint Yukio kapcsolatban vannak, ők úgysem kaphatnak külön filmeket a Marvel kiszélesített univerzumában. A több, mint 20 filmben ugyanis eddig nem nagyon volt helye LMBTQI-karakternek.

Azonban a Marvel pedzegette már, hogy ez változni fog. A stúdióelnök Kevin Fiege júniusban megerősítette: lesz két LMBTQI-szuperhős, akik majd elkezdik a saját útjukat járni, és egyiküket már ismerhetik a nézők. A spekulánsok máris akcióba lépnek, hiszem szerintük Valkyria lehet az a karakter. És ha a Marvelnek esetleg segítség kellene, itt közlünk egy igazán könnyen értelmezhető listát.

(Gay Times)

 

Lancois

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux