Ugrás a tartalomra
x

Először köthet melegházasságot egy korábbi NFL-játékos

Jeff Rohrer, a Dallas Cowboys korábbi linebackere lesz az első, aki NFL-karriert követően lép házasságra azonos nem partnerével.

Az 59 éves Rohrer és élettársa, a kozmetikus Joshua Ross vasárnap kerít sort a ceremóniára, számol be a New York Times. Egybekelésük különlegességét az adja, hogy Rohrer lesz az első olyan, az NFL-ben valaha is megfordult játékos, aki nem csak nyíltan vállalja, hogy melegre - ilyenre több példa is van - de össze is házasodik partnerével.

Roherer 1982-ben a játékosbörze (draft) második körében került a Yale egyetemről a Dallas Cowboyshoz, ahol hat szezon alatt összesen 83 mérkőzésen lépett pályára. Utolsó  három szezonjában ráadásul a texasiak valamennyi találkozóján kezdő volt, ami akkoriban klubrekordnak számított. Az 1988-as idényt egy sérülés miatt kihagyta, a következő szezon után pedig már nem tartott rá igényt a Cowboys.

"Ha 1980-ban azzal állítottam volna be a Cowboyshoz, hogy meleg vagyok, azonnal el is zavartak volna. Azok még nagyon más idők voltak, az emberek hallani sem akartak ilyesmiről" – mondta Rohrer a NY Timesnak. A korábbi focista tíz évvel ezelőtt vált el feleségétől, akivel két közös gyerekük van, és akkor határozta el, hogy úgy fog élni, ahogy mindig is szeretett volna.

Jeff Rohrer és párja Josh Ross

Hogy a homoszexualitás mennyire tabu még mindig az NFL-ben, arra a USA Todayegy példát hoz: Michael Sam volt az első nyíltan meleg focista, akit draftolt egy NFL-csapat, mégpedig a St. Louis Rams 2014-ben. Sam részt is vehetett a csapattal a nyári táborban, de aztán lepasszolták a Dallasnak, ahol az edzőcsapatnál (practice squad) nem jutott tovább.

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux