Ugrás a tartalomra
x

Virgin Atlantic: Jövőre indul az első Pride-járat

Egyedi módon ünnepli a Virgin Atlantic a New York Pride 50. évfordulóját: a cég egy speciális járatot indít London és az amerikai város között, amelyre az egész személyzetet az LMBTQ közösség tagjai közül választották ki.

2019. június 28-án, a londoni Heathrow repülőtérről száll fel a Virgin Atlantic Airbus A330-300-as repülőgépe, ami a New Yorkban megrendezésre kerülő 50. World Pride fesztiválra szállítja majd az utasait.

A meleg közösség számára igencsak fontos évforduló egy 1969-es véres tüntetéshez köthető, amiután a meleg, leszbikus, biszexuális és transznemű emberek a világ minden pontján utcára vonultak a jogaik érvényesítéséért.

Június 29-e azóta a meleg büszkeség napja, melyet számos nagyvárosban felvonulással ünnepelnek az LMBTQ közösség tagjai, ezek közül is a legnagyobbat New Yorkban rendezik meg.

Ennek az évfordulónak az alkalmából indítja útjára az első Pride-járatát a Virgin Atlantic, melyre egyébként hatalmas az érdeklődés, a turista és prémium osztályú jegyek már mind elfogytak.

A járat különlegessége az, hogy a személyzet, vagyis a pilóták és a légiutaskísérők is az LMBTQ közösség tagjai lesznek.

A járaton a „házigazda” szerepét Tituss Burgess énekes és színész, a Brodway ünnepelt sztárja lesz, akit többen a Netflix Unbreakable Kimmy Schmidt című sorozatából ismerhetnek.

 

A járatot minden elemében a Pride-évforduló ünneplésének szentelik, ennek megfelelően a fedélzeten lesznek élő előadások, énekes produkciók és játékok is.

A Virgin Atlantic korábban kijelentette, hogy a világ első olyan inkluzív légitársasága, ahol egyetlen utasnak vagy személyzeti tagnak sem kell szégyenkeznie a mássága miatt, legyen szó a szexuális hovatartozásáról, vallásáról vagy származásáról.

airportal.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux