Ugrás a tartalomra
x

Megtörtént az első melegházasság a királyi családban

A világtörténelemben most először történt meg, hogy az angol királyi család egyik tagja az azonos nemű párjával házasodott össze. 

A királynő unokatestvére, Lord Ivar Mountbatten és élettársa, James Coyle most szombaton, azaz szeptember 22-én kötötték össze az életüket, két évvel azután, hogy coming out-oltak. Lord Ivar elvált, és van három gyermeke az első párjától, Penny-től. A nőt 24 évvel ezelőtt vette el, és bár elváltak, jó kapcsolatban maradtak, olyannyira, hogy még az esküvőre is elment. A szertartás egyébként szűk családi körben zajlott, mindössze hatvan vendéggel. Helyszínül egy magánkápolnát választottak a Bridwell Parknál, a szórakozás pedig később egy festői szépségű villában folytatódott, Uffculme közelében.

Lord Ivar még az esküvő előtt megoszotott egy képet az Instagram oldalán, amin Penny-vel és James-szel pózol. A szöveg a következő: "A jövőbeli és az egykori házastársak. A lányaim úgy döntöttek, hogy az lenne a helyes, ha az édesanyjuk kísérne engem az oltárhoz, és adna át James-nek.". Érdekes döntés, de azért irigylésre méltó, hogy ilyen jó a viszonyuk.

 

A ceremónián egyébként nem tudott minden közvetlen rokon megjelenni, de ettől függetlenül a pár rengeteg jókívánságot kapott az egész családtól, többek között Edward hercegtől, aki elküldte gratulációját.

Kétségtelen, hogy a pár igazi ikonnak számít az LMBTQ közösségben. Ha a bátorságuk és jófejségük – csak vessetek egy pillantást Ivar Instagramjára – nem lenne elég, mondjuk mit kértek nászajándékba: adományokat a Regain alapítványnak. Azt hiszem, ezt már nem is lehet tovább fokozni.

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux