Ugrás a tartalomra
x

Szivárványszínűre festette a házát egy leszbikus pár a homofób szomszédok miatt

A passzív ellenállás mellett döntöttek.

Szivárványszínűre festette a házát egy leszbikus pár az egyesült államokbeli Pennsylvania államban, miután két szomszédjuk folyamatosan zaklatta őket nemi beállítottságuk miatt – írja a Mashable.

Lisa Licata és Sherry Lau azután festette le a házat, hogy nagyon eldurvultak a viták a homofób szomszéddal. Eleinte csak kisebb szóváltásaik voltak, az ellentét azonban szépen lassan odáig fajult, hogy az egyik szomszéd végül meglőtte a kutyájukat egy légpuskával. Az ügyben rendőrségi eljárás is indult, a szomszéd mindent tagadott.

Licata és Lau végül azonban a passzív ellenállás mellett döntöttek, ennek jelképeként pedig szivárványszínűre festették a házukat.

Ez a 21. század. Itt élünk. Nem fogunk elköltözni. A családom elfogad bennünket. A barátaink is elfogadnak bennünket. Akinek ez nem tetszik, élje a saját életét, ahogyan akarja, és hagyjon minket békén

– nyilatkozta Lau az egyik helyi lapnak. Akciójuk fogadtatásáról a következőt írta a Facebookon:

Mindenki nagyon jól reagált rá! A nagy többség nagyon támogat bennünket. A problémás szomszédok egyelőre hallgatnak, mert az ügyvédjük ezt tanácsolta nekik.

 

 

 

 

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux