Ugrás a tartalomra
x

Halhatatlanná válhat a 18 évig együtt élő, meleg lúd és hattyú

Thomas, a lúd tavaly halt meg, szerelme, Henry, a hattyú mellé temették el. Nagyon híresek voltak a környéken, rengetegen szerették őket, és hogy az emlékük örökre fennmaradjon, most azt tervezik, bronzszobrot állítanak nekik lakhelyüknél, az ausztrál Waimanu-lagúnánál. - írja a 24.hu

A helyiek azt remélik, hogy az ikonikus pár szobrából brandet tudnak építeni.

Henry a 80-as években repült Thomas életébe, majdnem két évtizeden át egy párt alkottak, akkor viszont Henry lecserélte párját Henriettára, aki szintén hattyú, csak nőstény volt (egészen eddig Henryre is azt hitték, neki is Henrietta volt mindeddig a neve).

Thomas nem volt természetesen túl boldog attól, hogy dobták, de mikor Henryéknek utódai születtek, ő is gondoskodott róluk. Összesen 68-ról.

Aztán Henry 2009-ben meghalt, Henrietta gyorsan talált is magának egy másik hím hattyút, Thomas viszont jó ideig egyedül volt, aztán összejött egy nőstény lúddal, akivel tíz közös utódjuk lett. Aztán a hímlúd megvakult és egyedül maradt (már csak azért is, mert csaját lenyúlta George, a szintén lúd), majdnem 40 éves volt mikor ő is meghalt.

Most úgy tűnik, Thomasnak és Henrynek szobra lehet, amit egy helyi, Eileen Thomas rajzolt meg, és 22 millió forintba kerülne.

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux