Ugrás a tartalomra
x

Életfogytiglanra ítélték a fodrászt, aki direkt fertőzött meg férfiakat HIV-vírussal

Több huszonéves fiatal is áldozatául esett az ördögi tervének.

Életfogytiglani börtönbüntetést kapott egy 27 éves angol férfi, aki szándékosan akart megfertőzni HIV vírussal férfiakat, s ez 10 esetből ötször sikerült is neki.

Daryll Rowe rezzenéstelen arccal fogadta az ítéletet, miszerint leghamarabb 12 év múlva lehet megvizsgálni feltételes szabadon bocsátásának feltételeit.

"Amíg van erő a testében, kockázatot fog jelenteni. Fenyegetés a társadalomra nézve, szociopata, akit a legkevésbé sem érdekelnek más emberek érzései" - mondta a tizedik áldozat, aki nem fertőződött meg.

Egy másik viszont nem úszta meg, pedig egész életében azért küzdött, hogy ne kapja el a vírust, miután a szülei Aidsben haltak meg még gyerekkorában.

"Egy részem meghalt aznap, amikor diagnosztizáltak. A régi énem nem létezett többé, az új pedig egyfolytában szomorú és azon gondolkozik, hogyan változott meg az életem. Rowe tönkretett, én pedig biztos szeretnék lenni abban, hogy mással ez nem történik meg" - mondta.

Daryll Rowe-t 2015 áprilisában diagnosztizálták HIV vírussal. Egy meleg társkereső alkalmazáson keresztül ismerkedett férfiakkal, közülük nyolccal Brightonban, majd még kettővel Észak-Angliában volt szexuális kapcsolata 2015 októbere és 2016 februárja között.

Nem érdekelte, hogy HIV-fertőzött, visszautasította a kezelést és nem foglalkozott az orvosok tanácsaival sem. Az volt a célja, hogy másokat is megfertőzzön, ezért letagadta a betegségét és védekezés nélkül akart lefeküdni partnereivel. Akik ezt elutasították, azoknál titokban szándékosan megrongálta az óvszert.

Ezután gúnyolódó üzenetekkel tudatta az átverést:

"HIV-es vagyok. Haha. Hoppá!"

A bíróságon kiderült, hogy áldozatai főleg fiatal, 20-as éveiben járó fiatalok voltak, közülük öten fertőződtek meg a vírussal.

A fodrászként dolgozó Rowe azt állította, azt hitte, már meggyógyult, mivel amikor Brightonba költözött, a saját vizeletét itta és más természetes gyógymódokkal kezelte magát.

Forrás: Guardian

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux