Ugrás a tartalomra
x

Brutálisra sikeredett az oroszokat szavazásra buzdító videó

"Vicces" propagandavideó készült Oroszországban, amellyel a választási részvételt akarják növelni. A nyugati média kiakadt, sokan rasszistának és homofóbnak tartják ezt a kisfilmet. Az mindenesetre biztos, hogy a politikai korrektség nyomát sem lehet felfedezni benne.

A kisfilm elején egy lefekvéshez készülődő, átlagos orosz párt láthatunk. A férfi nem akar másnap korán kelni, és szavazni sem akar elmenni, ezért utasítja a feleségét, hogy ne állítson be ébresztőt. A szavazata amúgy sem számít. Majd ezután következik a rémálom.

A férfi egy csöngetésre kel fel, és amikor kinyitja az ajtót egy orosz tábornokot lát, aki mögött egy fehér és egy fekete katona áll. A tábornok közli, hogy be kell vonulnia a hadseregbe, mert a hadkötelezettség korhatárát 60 évre emelték. (A fekete orosz katona szerepeltetése arra a kampánytémára reflektál, hogy szolgálhatnak-e migránsok az orosz hadseregnél.)

Miután rázárta a tábornokra az ajtót, a férfit fia találja meg, hogy kérjen 4 millió rubelt, amiből biztonsági őröket bérelhet magának.

Ez komoly befektetés lenne, amiről meg kell kérdeznie az asszonyt, ezért a pasas kimegy a konyhába, ahol a felesége mellett egy meleg férfit talál. A nő felvilágosítja, hogy ő a meleg "mostohafiuk". Az új törvények szerint ugyanis minden családnak be kell fogadnia egy homoszexuálist, aki nem talál magának partnert.

Ezután a fürdőszobában is gondok akadnak...majd a szokásos kétszeres álom az álombant vetették be az alkotók, amiben a pasi előbb a meleg mostohafia mellett ébred, másodszorra viszont már az asszony mellett, akinek mondja is, hogy öltözzön, mert mennek szavazni.

"Különben még túl késő lesz!"

Amellett, hogy a videóban sikerült összeszedni a legfőbb homofób és rasszista sztereotípiákat, nem sikerült rosszra. A legjobb humor ugyanis sosem lehet politikailag korrekt.

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux