Ugrás a tartalomra
x

Dúró Dóra nagyon bele akart kötni Pressmanbe, de van egy apró bökkenő

Időhurokba került a politikus.

Dúró Dóra, a Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettese X-en kérdezte fel David Pressmant, egyúttal kifejezve felháborodását amiatt, hogy az amerikai nagykövet részt vett a pécsi pride-on, amikor az ország az árvíz elleni védekezéssel volt elfoglalva. Van azonban egy bökkenő. A Pécs Pride október 19-én lesz. Dúró Dóra egy tavaly szeptember 23-i poszt miatt háborodott fel.

Ebből a tavalyi Facebook-bejegyzésből idézett egy mondatot Pressmantől, miszerint „megható volt csatlakozni azokhoz a bátor magyarokhoz, akik a szabadságért és méltóságért vonultak a Pécs Pride-on”, majd megjegyezte, hogy sokkal fontosabb lett volna azoknak a bátor magyaroknak segíteni, akik az árvíz elleni védekezésért tettek.

A Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettese emellett azt is kritizálja, hogy milyen tartalmak kerülnek ki az amerikai nagykövetség Facebook-oldalára. „A bejegyzések között az olvasó ugyanúgy talál a magyar külpolitikáról megszólalásokat, mint az ukrán háborúért és a NATO-ért lelkesedő posztokat, de üzleti hírek, számos amerikai csereprogram és álláshirdetés is helyet kap az LMBTQ-rendezvények sorában” – írja Dúró, majd megjegyzi, hogy Pressmannek nem lenne kifejezett feladata a magyarság társadalmi ügyeiben megszólalni.

Dúró Dóra szerint súlyos üzenete van annak, hogy az LMBTQ-jogok az egyetlen társadalmi ügy, amelyet az USA nagykövetsége rendszeresen megjelenít Magyarországon a közösségi médiában, szerinte ugyanis fontosabb lenne, ha az illegális bevándorlásról, az állami gigaberuházásokról, a lakosságot sújtó megélhetési válságról és a magyar fiatalok lakáshoz jutási nehézségeiről esne szó.

"Az LMBTQ-kérdés nem tartozik még a magyar társadalmat legmeghatározóbb módon érintő száz kérdés közé sem, az USA nagykövetsége mégis ezt képviseli következetesen" – véli Dúró, aki szerint Pressman témaválasztásai alapján LMBTQ-aktivista.

„Azon a napon, amikor Magyarország területén tetőzött a Duna, és több százezer magyar otthonát veszélyeztette a víz, a nagykövetségének egyetlen szava sem akadt ahhoz a természeti kihívással szembenéző országhoz, amelynek a vendégszeretetét élvezi” – írja Dúró, a bejegyzése végén pedig az általa eddig leírtak megfogadását ajánlja Pressman figyelmébe, pedig inkább a dátumot kellett volna néznie.

"Tulajdonképpen mit is képvisel a USA nagykövete?
Nyílt levél David Pressman részére

Tisztelt Nagykövet Úr!

Az elmúlt hétvégén mint az USA képviselője Magyarországon, részt vett a Pécsett rendezett LMBTQ-rendezvényen, az ún. Pride felvonuláson. Mint írta, „megható volt… pic.twitter.com/BMNeV1P2EC

— Dúró Dóra (@duro_dora) September 26, 2024"

www.hvg.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux