Ugrás a tartalomra
x

Az EU felszólította Georgiát a meleglobbi ellenes törvény visszavonására

Josep Borrell, az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője a Georgiában kedden elfogadott, „LMBTI-propagandát” és a nemváltó műtéteket tiltó törvény visszavonására szólított fel.

Josep Borrell, a közösségi oldalán szerdán közzétett üzenetében kijelentette: a georgiai parlament által elfogadott törvények aláássák az emberek alapvető jogait, fokozzák a diszkriminációt és a megbélyegzést.

„Felszólítom Georgiát, hogy vonja vissza ezt a jogszabályt, az ugyanis még inkább kisiklatja az országot uniós útjáról” – tette hozzá üzenetében az uniós főképviselő.

A georgiai parlament kedden fogadta el az „LMBTI-propagandát” és a nemváltó műtéteket tiltó törvényt, mely egyebek között tiltja az azonos neműek házasságát és gyermekek örökbefogadását azonos nemű párok által. A szabályozás mindemellett büntetni rendeli az úgynevezett nem hagyományos kapcsolatok érdekében végzett „propagandát”.

A „családi értékekről és a fiatalkorúak védelméről” szóló törvény – amelyet már elfogadása előtt hevesen bírált az Európai Unió – közzétételét követően lép hatályba, s bár Szalome Zurabisvili államfő vétót emelhet, a kormánytöbbség felülbírálhatja azt, amint az több korábbi szabályozás esetében történt.

www.demokrata.hu

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux