Ugrás a tartalomra
x

Perintfalvi: Már korábban is tudható volt Bese szexuális irányultsága

Perintfalvi Rita teológus szerint Bese Gergőről sokan tudták, hogy ismerkedési céllal gyakori látogatója volt melegbároknak, és más melegek által kedvelt helyeknek. Neki is évek óta voltak erről információi.

Ahogy arról korábban a Klubrádió is beszámolt, felfüggesztették az Orbán Viktor irodáját is felszentelő plébánost, mert melegpartikon vehetett részt. A kalocsa-kecskeméti érsek múlt pénteken azonnali hatállyal felfüggesztette papi szolgálata alól Bese Gergő dunavecsei plébánost. A lap információi szerint kormánykörökben úgy minősítették a plébánost leleplező videókat és egyéb bizonyítékokat, hogy „a Szájer-történethez mérhető, csak annál is durvább". Bese Gergő nagy támogatója volt a kormány LMBTQ-ellenes politikájának, hozzá köthető civil szervezetek százmilliós támogatáshoz is jutottak.

A VálaszOnline szerint négy Fidesz–KDNP-s politikustól hallott arról, hogy létezik egy akta, amely videófelvételeket, telefonos üzenetváltásokat tartalmaz, amely bizonyítja Bese Gergő homoszexuális kapcsolatait. Állításuk szerint a kisfilmek internetes melegpornó-felületekre is felkerültek. Bese Gergő papi hivatása mellett közszereplő és közíró, aki rendre televízióban, rádióban és online tesz hitet egyháza – és ezen kívül főként a Fidesz-kormány – alapelvei mellett.

Nem sokkal később eltűntek Orbán Viktor Facebook-oldaláról azok a fotók, amelyeken Bese Gergő házszentelést tart a Miniszterelnöki Hivatalban, a Karmelitában. Havasi Bertalan szerint ezeknek a fotóknak nem ott a helyük.

Perintfalvi Rita, teológus a Klubrádiónak pénteken azt mondta: már korábban is tudva levő volt a pap szexuális orientáltsága, hiszen például ismerkedési céllal gyakori látogatója volt melegbároknak és más melegek által kedvelt helyeknek. Perintfalvi szerint Bese homoszexuális hajlamairól az érseke is tudhatott, amicvel az a probléma, hogy 2005-től az egyház döntése szerint nem lehet homoszexuális hajlamú embereket pappá szentelni. Bese Gergőt 2013-ban szentelték fel. Perintfalvi hangsúlyozta: mivel a kormányzat részéről is tudhattak róla dolgokat, volt egy vele szemben használható zsarolási alap. Akár ez is magyarázat lehet arra, hogy Besét miért vonhatta be céljai szolgálatába a rezsim, miért építhették fel kormányoldali papnak, akinek feladata, hogy fiatalos stílusban ellenpontozza a római katolikus egyházon belüli szintén fiatalos, de kormánykritikus hangokat, mint amilyen Hodász Andrásé is. Peintfalvi hozzátette, érdekes, hogy ez a botrány kitör, és látszik, hogy engedik is kitörni, nem is próbálják elfojtani.

A témával kapcsolatban megjelent posztjában pedig a Torrente című film főhősének viselkedéséhez hasonlította "azt a gyomorforgató képmutatást, ami a katolikus egyházban és a magyar kormányban folyik a meleg téma kapcsán".

www.klubradio.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux