Ugrás a tartalomra
x

Októberben jön a negyedik Pécs Pride, ezúttal a város főterén lesz a végállomás

Kiderült, mikor rendezik meg Magyarország mindeddig egyetlen Budapesten kívül tartott Pride-ját, a Pécs Pride-ot: idén október 19-én lesz a meleg büszkeség felvonulás Pécsett. Az esemény szlogenje idén a következő: “Legyetek bátrak!”.

A Pécs Pride a Freedom of My Identity Emberi Jogi fesztivál részeként kerül megrendezésre a Diverse Youth Network által ebben az esztendőben is Pécsett, immáron a negyedik alkalommal.

Az egyhetes fesztivál alatt rengeteg programmal, szemináriummal, workshoppal, kerekasztal beszélgetéssel és kulturális rendezvénnyel készül a szervezet, amelyeket az elkövetkezendő időszakban fog bejelenteni, olvasható a ma kiadott sajtóközleményben.

A közlemény idézi Buzás-Hábel Gézát, a Diverse Youth Network igazgatóját, aki így nyilatkozott: „A Freedom of my Identity Fesztivál és a Pécs Pride nemcsak a sokszínűség ünnepe, hanem egy lehetőség arra is, hogy felhívjuk a figyelmet az emberi jogok fontosságára és a társadalmi elfogadás jelentőségére. Ezen túlmenően platformot biztosítunk a különböző kisebbségek, marginalizált csoportok és döntéshozók közötti párbeszédhez. Célunk, hogy mindenki biztonságban és megbecsülve érezze magát, függetlenül attól, milyen identitással rendelkezik.”

A felvonulás idén a 48-as térről fog indulni és a Széchenyi téren ér véget, ahol beszédek és programok fogják várni a résztvevőket.

www.szabadpecs.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux