Ugrás a tartalomra
x

Tarolt a The Last of Us az Emmydíj-átadón: Többek között Nick Offermant is díjazták a sokakat kiakasztó harmadik részben nyújtott alakításáért

Az Emmy-díj olyan a tévések körében, mint az Oscar a filmeseknél, a Grammy a zenei piacon, vagy a Tony a színházi világban. Ráadásul ebből a díjból rengeteg különféle létezik. Általában a Prime Time Emmy-díjak sorsáról szoktunk beszámolni, hiszen az érinti a legtöbb sikersorozatot, de most nem ezt, hanem a Prime Time Creative Arts elnevezésű díjátadót tartották meg, ami leginkább a tévés tartalmakon dolgozó háttéremberekre (pl. castingosokra, kaszkadőrökre, sminkesekre stb., illetve színészek körében még a vendégszereplőkre) koncentrál.

Ezt a díjátadót nagyjából három hónappal ezelőtt kellett volna lezavarni, de sajnos a hollywoodi írók, illetve színészek sztrájkja alaposan felforgatta az életet a filmiparban, szóval mostanáig kellett várnunk arra, hogy kiderüljön, mely sorozatokat találták a legjobbnak az egyes kategóriákban az ítészek. Kategóriákból pedig volt bőven, de így is a The Last of Us lett az abszolút győztes a maga nyolc díjával, melyet a Fehér Lótusz, a Mackó és a Wednesday követett 4-4 szoborral.

Ami a konkrét díjakat illeti, az HBO sikersorozata mindkét vendégszereplős kategóriában nyert a drámák között. A legjobb női vendégszereplő Storm Reid lett, akivel visszaemlékezések formájában találkozhattunk (ő volt Ellie barátnője, akivel szórakoztak egy jót az elhagyatott plázában). A legjobb férfi vendégszereplő díját pedig Nick Offermannek ítélték oda.

Nick Offerman mindössze egy részben volt látható a Craig Mazin által megalkotott szériában: ő játszotta Billt, aki az apokalipszis közepette lelt szerelemre egy másik férfi (a Murray Bartlett által alakított Frank) képében (nem mellesleg Bartlett is jelölve volt a kategóriában). Talán az ő szerelmükre koncentráló 3. epizód volt a leginkább megosztó a széria 9 részéből.

Érdekesség, hogy az IMDb-n található értékelések alapján pont az a két rész áll a leggyengébben (8,1, illetve 7,4 a 10-ből), amelyekben a díjazott vendégszereplők feltűntek. A The Last of Us ezen felül a vizuális effektusokért, a vágásért, a hangvágásért, a hangkeverésért, a maszkmesteri munkáért és a nyitókreditek dizájnjáért kapott még díjat.

www.ign.com

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux