Ugrás a tartalomra
x

Frank Füredi az Indexnek: Ma a heteroszexuális életforma számít nem normálisnak

Az Európai Unióban az oktatástól a közlekedésen át egészen a politikáig az élet minden területén érvényesülnek az LMBTQ-jogok – fogalmaz egy, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) brüsszeli irodája által publikált tanulmány. Frank Füredi irodavezető az Indexnek elmondta: az új szélsőséges ideológiák teljesen feje tetejére állítják a világot. A magyar származású brit szociológus szerint a céljuk, hogy olyan fiatalokat neveljenek, akik csendben vannak, és nem gondolkodnak.

„Nem kell attól félnünk, hogy a történelem véget ér, mert az sosem fog megállni. Bátraknak kell lennünk, hogy a saját életünkön javítsunk” – nyilatkozta az Indexnek Frank Füredi, aki szerint nincs igaza Francis Fukuyamának, akinek a filozófiája – miszerint a nyugati liberális demokráciával eljött a történelem vége – nagy hatást gyakorolt az Egyesült Államokban és Európában. Szerinte a japán származású amerikai filozófus akkor is tévedett, amikor azt állította, hogy nem lesznek többé háborúk.

"A történelem nem ért véget, sőt most kezdődik" – állítja a magyar származású brit szociológus professzor, aki úgy vélekedett: az emberiség már annyi ideológiát kipróbált, amelyek nem működtek, hogy ideje lenne végre a saját életünket élni.

A „méregzöldek” és a feje tetejére állított világ

„Első pillantásra a zöldek ígéretei nagyon vonzóak: tiszta környezet és mindenhol zöldellő fák. A radikális zöldideológiák azonban teljesen tönkreteszik a gazdaságot és a vidéki életet Nyugat-Európában. A családi gazdaságokat és az agrárcégeket teljesen gúzsba kötik a különböző jogszabályokkal és rendelkezésekkel” – nyilatkozta Frank Füredi, aki szerint nagyon komoly gondok vannak Belgiumban, Írországban, Franciországban ls Finnországban is.

A mezőgazdasággal foglalkozó családok inkább feladják megélhetésüket, és a városokba költöznek.

„A mezőgazdaság és a vidéki életmód minden országban fontos. De ha ez a szélsőséges politika tovább folytatódik, a falvak és a farmok teljesen elnéptelenednek, és ezzel veszélybe kerül a vidék és az agrárszektor” – jelentette ki a neves szociológus professzor.

"Az LMBTQ és a woke-mozgalmak teljesen a feje tetejére állították a világot. Ma a heteroszexuális életforma számít nem normálisnak, és minden bizonytalanná vált a világban" – mondta az MCC Brüsszeli intézetének vezetője, aki hozzátette: kártékony, hogy ezek a mozgalmak az iskolai oktatást használják fel a tizenéves fiatalok agymosására. A cél, hogy olyan tinédzsereket és fiatalembereket neveljenek, akik csendben vannak, és nem gondolkoznak.

Bizonytalan fiatalok és a startupok

„Egyesek mindenből pszichológiai problémát kreálnak” – figyelmeztetett a professzor, aki szerint ahelyett, hogy a szakemberek segítenék a fiatalok lelki megerősödését az önálló gondolkodásban és viselkedésben, teljesen elbizonytalanítják őket.

"A bizonytalan fiatalok meggyengítik a társadalmat is. Nem mernek kockáztatni, félnek előrelépni, és kipróbálni új dolgokat" – tette hozzá a 76 éves professzor. Szerinte ez jól látszik abból is, hogy Európában sokkal kevesebb a startupcég, mint az Egyesült Államokban. „Ez azért van, mert az európai fiatalok félnek rizikót vállalni bármiben is” – fejtette ki Frank Füredi, aki hozzátette: bátran kell élni saját tradícióinkban!

Az EU és az LMBTQ szervezetek

Az MCC Brüsszeli intézete nemrég kiadott egy tanulmányt, amely szerint az elmúlt két évtized során a szexuális identitás az Európai Unió önérzetének alapjává vált. Az LMBTQ-jogok védelme az EU működésének egyik sarokköve lett: az oktatástól a közlekedésen át egészen a politikáig, az élet minden területén érvényesülnek az LMBTQ-jogok.

Az MCC tanulmánya szerint az EU veszélyesen szimbiotikus kapcsolatot alakított ki az LMBTQ érdekeit képviselő civil szervezetekkel. Ezek közül a vezető, az ILGA-Europe, amely valamiféle nem hivatalos uniós testületté vált.

"Ezek a – jelentős uniós támogatással bíró – csoportok sikeresen késztették az Európai Uniót arra, hogy egyre szélsőségesebb álláspontokat képviseljen az identitás, a nem és a szex tekintetében" – közölte a tanulmány, amely szerint az EU nemzetek feletti LMBTQ érdekképviseleti csoporttá való hatékony átalakulásának az az oka, hogy az unió számára egyedülálló erkölcsi tekintélyt biztosít. Ez az új hatóság – a „hátrányos helyzetű emberek” bajnokaként – kulcsfontosságú volt abban, hogy az EU irányítsa, felügyelje és végső soron terelje a kelet- és közép-európai új tagállamokat. Ezeket az országokat, például Lengyelországot vagy Magyarországot „elmaradottnak” vagy „normasértőnek” minősítették, amiért nem tették magukévá az LMBTQ-ideológia legújabb vívmányait.

www.index.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux