Ugrás a tartalomra
x

Megírta a KTK, mit gondol a kormány a Pride-felvonulásról

Magánügyekkel a kormány nem foglalkozik, de.

Közel 35 ezer ember vett részt szombaton a Budapest Pride Felvonuláson, amelyre kilátogatott David Pressman amerikai nagykövet és ahol beszédet mondott Karácsony Gergely főpolgármester is. A menet ellen csupán maroknyian tüntettek.

Az esemény kapcsán a kormányközeli Magyar Nemzet a kormányzat véleményét tudakolta. A Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) azt válaszolta, hogy

Magánügyekkel a kormány nem foglalkozik. A felnőttkor elérése után mindenki úgy éli az életét, ahogy akarja. Hozzátették ugyanakkor, hogy a gyermekekre irányuló szexuális propagandát károsnak és veszélyesnek tartjuk. A gyermekek védelme közügy, ezért a kormány a gyermekvédelmi törvény minden rendelkezését változatlan formában fenntartja.”

Menczer Tamás külügyi államtitkár már szombaton kritizálta a felvonulást: az „lmbtq-nagyköveteknek” üzent, azoknak a Budapesten szolgáló diplomatáknak, akik támogatják a Pride-ot. Egyebek mellett azt írta: „a magyar gyerekeket megvédjük az Lmbtq-propagandától, akkor is, ha nyomást helyeznek ránk és támadnak minket!”

www.hvg.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux