Ugrás a tartalomra
x

"Hollandia még drogállam?" Az LMBTQ emberek mellett kiálló nagyköveteknek üzent Menczer Tamás

A külügyi államtitkár 38 ország Budapesten szolgáló diplomatáit vette célba, amiért tiltakoztak a melegellenes gyermekvédelmi törvény ellen.

Az "Lmbtq-nagyköveteknek" üzent Menczer Tamás külügyi államtitkár Facebook-oldalán. A politikus így nevezte azokat a diplomatákat, akik a Pride-felvonulás kapcsán tiltakoztak a magyar kormány által a gyermekvédelminek nevezett törvény ellen. 38 ország Budapesten szolgáló diplomatáit vették célba Menczer sorai, többek között a francia, a svéd, a holland és az amerikai nagykövetet.

Menczer kijelentette, hogy "a magyar gyerekeket megvédjük az Lmbtq-propagandától, akkor is, ha nyomást helyeznek ránk és támadnak minket!" Majd külön is megszólított néhány nagykövetet a témától teljesen független eseményekről. A francia nagykövettől például azt kérdezte, hogy "a migránslázadás során felgyújtott 12 ezer autó ég még?", a holland nagykövettől pedig azt, hogy "Hollandia még drogállam?" A Budapest Pride-on személyesen is résztvevő amerikai nagykövetnek a következőket üzente: "a fejlett amerikai demokrácia jövőre képes lesz a demokrácia alapját jelentő választást tisztességesen megrendezni? Mert amit legutóbb választás címén csináltak, azon sírt vagy röhögött az egész világ".

Az államtitkár a válogatott sértések után "a kölcsönös tisztelet útjáról" oktatta ki a nagyköveteket.

www.hvg.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux