Ugrás a tartalomra
x

David Pressman: A magyar valóság miatt világszerte aggódnak

Világszerte aggódnak a magyar helyzet miatt – ezt mondta David Pressman amerikai nagykövet az RTL Híradónak a Pride felvonulás előtt. A csatorna arról a közleményről kérdezte a felvonuláson résztvevő nagykövetet, amelyet 38 ország nagykövetségei írtak alá. A nyilatkozatban teljes támogatásukról biztosítják az LMBTQ közösséget, és arról is írnak, hogy aggasztónak tartják a jogszabályokat és azt a politikai retorikát, amely többek között Magyarországon is hozzájárul a megbélyegzésükhöz.

"Ez egy különösen erős nyilatkozat, amely félreérthetetlenül jelzi az aggodalmat" – mondta Pressman az RTL-nek. A nagykövet hozzátette, a nyilatkozatot Lengyelország kivételével az Európai Unió minden tagja, és Szerbia kivételével Magyarország minden szomszédja aláírta.

Ez szerintem nagyon jól mutatja, hogy ez nem a nyugat és kelet közötti ellentét. A magyar valóság miatt világszerte aggódnak a kormányok, és figyelnek rá.

Szerinte a Pride egész Magyarországnak fontos, és büszke rá, hogy részt vesz rajta.

Ez egy rendkívüli pillanat, amikor különféle hátterű és szemléletű magyarok összegyűlnek, hogy ünnepeljenek, és megpróbálják előmozdítani az elfogadást.

www.24.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux