Ugrás a tartalomra
x

A Mi Hazánk a Pride-ról: az „LMBTQP-propagandafelvonulás” szervezői hálát adhatnak a Fidesz kétharmados győzelméért

A Budapest Pride napján közleményt adott ki a Mi Hazánk Mozgalom, amiben a párt a magyar kormány LMBTQP-kérdésben tanúsított „tűrő politikáját ” bírálja. Az indulatokat az váltotta ki belőlük, hogy – amint írják – hiába kezdeményezte Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke egy törvényjavaslatban az LMBTQP-jelkép középületekre tűzésének tilalmát, azt senki sem támogatta az Országgyűlés Igazságügyi Bizottságában, így most az önkormányzatok után az iskolálra is szivárványos zászló kerülhet. A közlemény külön kiemeli, hogy a törvényjavasaltot a kormánypártok is leszavazták.

"Hasonlóan a Mi Hazánk az egyetlen párt, mely a homoszexuális propagandafelvonulás betiltását követeli, hiszen mi a mára mindenféle szexuális devianciát népszerűsítő felvonulások ügyében se Gyurcsányék támogató, se Orbánék tűrő politikáját nem fogadjuk el: a tiltást szorgalmazzuk"

– utaltak a szombati Pride-ra, amely kapcsán úgy fogalmaztak, az „LMBTQP-propagandafelvonulás szervezői hálát adhatnak a Fidesz kétharmados győzelméért”, mert így a „vonaglást” hatóságilag nem tiltják be. A közleményt jegyző Novák Előd itt tette hozzá, hogy a Mi Hazánk ellendemonstrációját viszont betiltotta a rendőrség, noha ugyanabban a lehetséges első másodpercben nyújtotta be mindkét fél a bejelentését.

Novák végül még egyszer kihangsúlyozta, hogy „a szexuális devianciával élőknek pontosan ugyanannyi joguk van, mint bármelyik másik embernek”. A kijelentését azzal támasztotta alá, hogy szerinte akármelyik homoszexuális férfi feleségül vehet egy nőt, lehet gyerekük is, akit az állam nem fog elvenni tőlük pusztán azért, mert a férjnek „szexuális devianciája” van, így semmilyen joghátrányuk nincsen a többi emberhez képest.

www.24.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux