Ugrás a tartalomra
x

Elvitték a padot

Péntek délutánra már csak a ferencvárosi pad hűlt helye emlékezteti az arra járókat az elmúlt napok mindenkit foglalkoztató pad-vitájára.

Ahogy az a Telex fotósának felvételén is látható, az ország leghíresebb, hányattatott sorsú padját meglátogatókat most éppen ez a látvány fogadja:

Olvasónk videófelvételt is készített arról, ahogy a padot elviszik a helyszínről, ez alapján a ferencvárosi önkormányzati cég, a FESZOFE dolgozói szállították el:

A múlt csütörtökön átadott padot az elmúlt napokban már többször is átfestették: volt szivárványszínű, fehér-zöld, barna és legutóbb piros-fehér-zöld.

Baranyi Krisztina IX. kerületi polgármester csütörtök délelőtt még arról beszélt, hogy a héten még éjszaka is őriztetni fogják a padot, amely júliusban szivárványszínű marad. Pár órával később piros-fehér-zöldre festette át a Mi Hazánk, majd este befóliázták. Péntek reggelre kicsomagolták, de a színe piros-fehér-zöld maradt. Aztán elvitték.

Baranyi Krisztina, a IX. kerület polgármestere a Telexnek azt mondta, ő kérte, hogy az önkormányzat illetékes cégének munkatársai szállítsák el a telephelyükre a padot, mert már nagyon rossz állapotba került a rengeteg átfestéstől, ráadásul meg is sérült.

Mint mondta, bár a padot eredetileg szivárványosra festő Amnesty International Magyarország és az önkormányzat szándéka is az volt, hogy a hónap végéig szivárványszínű maradjon, arra nem számítottak, hogy a Mi Hazánk fényes nappal fogja megrongálni.

Baranyi szerint a pad az állapota miatt lassan már arra se volt alkalmas, hogy bárki ráüljön, nemhogy arra, hogy bármilyen üzenetet közvetítsen.

A polgármester szerint most a padot kijavítják és lecsiszolják, majd visszahelyezik a helyére, a Tompa utcába, és a csütörtökön kiírt pályázat győztese festheti majd le. Baranyi szerint az elmúlt napokban egyértelművé vált, hogy nagyon sokan nagyon sokféle üzenetet közvetítenének a pad segítségével, ezért ezt a lehetőséget a jövőben is szeretnék megtartani.

Az önkormányzat civil szervezetek, alapítványok jelentkezését várja, és kikötötte, hogy gyűlöletkeltő, egyének vagy csoportok elleni erőszakra ösztönző, fenyegető, akár burkoltan is, de erőszakra buzdító üzenet nem szerepelhet majd rajta.

A ferencvárosi szivárványszínű pad mellett sétálókat mi is megkérdeztük, hogy lehet-e egyenlőségjelet tenni a padot rendszeresen átfestő két csoport közé:

www.telex.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux