Ugrás a tartalomra
x

Nem tudom, hogy vannak-e nácik, de melegek annál többen

Nem sokkal azután, hogy az Amnesty International csütörtökön újra szivárványszínűre festette a híres Tompa utcai padot, a Mi Hazánk Mozgalom budapesti elnöke is ecsetet ragadott.

Vékony Csongor piros-fehér-zöldre mázolta a padot, amely az elmúlt napokban már zöld-fehér és barna színű is volt.

Az MTI beszámolója szerint a Mi Hazánk politikusa az LMBTQ-propaganda és a Budapest Pride betiltását követelte a padnál tartott sajtótájékoztatón. Úgy fogalmazott: bárhol Magyarországon szívesen segítenek „az LMBTQ-színek eltávolításában”, és nem engedik, hogy „ránk erőltessék” az ezek által fémjelzett propagandát.

Vékony a szélsőjobboldali Magyar Jelennek azt mondta, senki sem akadályozta a festésben, rendőr és közteres sem volt a közelben. Mint elárulta, azért a magyar zászló színeire mázolta a padot, mert így ha valaki ismét át akarná festeni, azzal nemzeti jelképet gyalázna meg, ami pedig a Btk.-ba ütközik.

Ez azért is érdekes fejlemény – már amennyire egy padfestés érdekes lehet –, mert Baranyi Krisztina IX. kerületi polgármester csütörtök délelőtt arról beszélt egy sajtótájékoztatón, hogy a héten még éjszaka is őriztetni fogják a padot, amely júliusban szivárványszínű marad.

„A szivárványos pad nem a kerület ügye, hanem az egész országé. Ki akarnak minket tiltani a közterületekről, a könyvesboltokból, mi lesz ennek a vége? Egy kétmilliós város pár négyzetméterén nincs annyi hely, hogy elférjen egy szivárványos pad?” – mondta a sajtótájékoztatón Vig Dávid, az Amnesty International Magyarország igazgatója, aki szerint ebben a kérdésben nincs középút.

A ferencvárosi szivárványszínű pad mellett sétálókat mi is megkérdeztük, hogy lehet-e egyenlőségjelet tenni a padot rendszeresen átfestő két csoport közé:

 

 

www.telex.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux