Ugrás a tartalomra
x

Folytatódott a padfestő háború Ferencvárosban

Vasárnap estére ismét szivárványszínűre festették Ferencvárosban a padot, amely az utóbbi napokban többször is színt változtatott.

Az Amnesty International és Ferencváros Önkormányzata csütörtökön adott át egy szivárványszínű padot a IX. kerületi Tompa utcában. Alig két nappal később zöld-fehérre festették át a felháborodott helyi Fradi-ultrák.

"Ez a város nem az a város. Ferencváros. Lassan Baranyi és a többi libernyák is megtanulhatná" – írták szombati Facebook-posztjukban, Baranyi Krisztina polgármesternek üzenve, aki válaszolt is nekik. 

Az ügy ezzel még nem ért véget, mert vasárnap kiderült, hogy az Amnesty International a rendőrséghez fordult. Azt is közölték, hogy a padot visszafestik szivárványszínűre, mert az szimbólum.

„Ez már hadüzenet!”

Az átfestés még vasárnap meg is történt. Este az Amnesty International posztolt arról, hogy elkészültek.

"Újra szivárványos a Tompa utcai pad. Megígértük és újrafestettük nektek és mindenkinek, aki velünk együtt egy nyitott, szabad és boldog országban akar élni. Vigyázzatok ti is rá!" – írták.

A fejleményekre már az Amnesty posztja előtt reagáltak az ultrák.

"Ez már hadüzenet! A libsik újrafestik a szivárványos padjukat Ferencvárosban. Kemény csapat. Lesz ennek még folytatása" – írták az egyik közösségi oldalon.

www.index.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux