Ugrás a tartalomra
x

Stanley Tucci szerint heteró színész is nyugodtan játszhat meleg karaktert

De azért nem árt, ha jól csinálja.

Az elmúlt években változó intenzitású vita zajlik arról a filmiparban, hogy vajon rendben van-e, ha heteró színészek alakítanak meleg karaktereket, vagy az ilyen szerepeket helyesebb volna az LMBTQ-közösség tagjaira osztani. Tavaly például Tom Hanks váltott ki nagy felhördülést nyilatkozatával, miszerint ma már nem játszaná a számára Oscar-díjat érő Philadelphia főszerepét, mert szerinte az emberek nem éreznék hitelesnek, hogy „egy heteroszexuális srác egy meleg srácot játszik”, és úgy véli, nincs is ezzel semmi baj.

Azóta is számos pro és kontra állásfoglalás elhangzott az ügyben, most Stanley Tucci fejtette ki véleményét egy interjúban, aki Az ördög pradát visel és a Szupernóva című filmben is meleg karaktert alakít. Azzal kezdi, hogy mindig hízelgőnek találja, amikor meleg férfiak odajönnek hozzá és megdicsérik, hogy jól csinálta a filmekben, mert nyilvánvaló, hogy sokszor nem csinálják jól.

"De valójában azt gondolom, hogy a színész az színész, és mint ilyen, különböző embereket kell eljátszanunk. Ez a helyzet. Tulajdonképpen ez a dolog lényege"

– mondta Tucci a BBC Radio 4 Desert Island Discs című műsorában az Independent tudósítása szerint.

 

24.hu

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux