Ugrás a tartalomra
x

„Ütnek, rúgnak, harapnak” – Varga Juditnak nem tetszik, hogy 15 EU-tagország is beszállt az Orbán-kormány elleni perbe

Az igazságügyi miniszter az érvénytelen tavalyi népszavazásra hivatkozva védte a melegellenes magyar jogszabályokat. 

„Nem fogunk engedni a nyomásgyakorlásnak, meg fogjuk védeni a gyermekeinket” – közölte Facebook-posztjában Varga Judit igazságügyi miniszter arra az elsőként a Népszava által ismertetett pénteki bejelentésre, amely szerint a németek és a franciák is beszállnak az Orbán-kormány melegellenes jogszabályai ellen indított perbe. Összesen tizenöt EU-tagország és az Európai Parlament fogja támogatni az Európai Bizottságot a törvénycsomag miatt indult bírósági eljárásban.

A melegek jogait sértő törvényi rendelkezések miatt Magyarország ellen, a miniszter fordításában a magyar gyermekvédelmi törvény ellen indult perrel kapcsolatban Varga Judit „a balliberális sajtó örömmámoráról” értekezett, majd szándékai szerint véget is vetett neki.  „Most szögezzük le, hogy egy ilyen eljárásban nem a beavatkozók száma dönt, hanem - már amennyiben bízhatunk az Európai Bíróság független ítélethozatalában - az uniós jog rendeltetésszerű/megfelelő értelmezése, például, hogy hol válik el a nemzeti hatáskör az uniós hatásköröktől” – hívta fel a figyelmet, hozzáfűzve, a magyar érvelés teljes mértékben összhangban van az Európai Unió Alapjogi Chartájában foglaltakkal, mely kimondja, hogy a gyermekek nevelése kizárólag a szülők joga. Továbbá, az Európai Unió működéséről szóló szerződés szerint az oktatás nemzeti hatáskörbe tartozik.

Szomorú, hogy több tagállami kormányzat felült a Brüsszelből és a tengerentúlról gerjesztett gender-propagandának, arról nem is beszélve, hogy a bizottságnak ma már minden kisebbség lényegesen fontosabb, mint például az őshonos nemzetiségek" – sajnálkozik a tárcavezető, aki szerint „ütnek, rúgnak, harapnak, megbélyegeznek”, de senki sem mehet szembe a tavaly áprilisi népszavazás eredményével és 3,7 millió magyar ember „egybehangzó” akaratával.

Ennek az akaratnak a szépséghibája csak az, hogy a parlamenti választással egy időben, 2022. április 3-án  tartott úgynevezett „gyermekvédelmi” népszavazás nemcsak érvénytelen, hanem eredménytelen is lett, mert azon a választók alig 44 százaléka adott le érvényes szavazatot. A referendum négy kérdését a választók több mint a fele, csaknem 56 százaléka találta válaszra méltatlannak. Úgy tűnik, Varga Juditot ez nem zavarja túlságosan: „Ősszel újabb intézkedéseket fogunk benyújtani az Országgyűlésnek. Magyarországon lesz Európa legszigorúbb gyermekvédelmi szabályozása” – írta Orbán Viktor korábbi ígéretének megfelelően az igazságügyi miniszter.

www.nepszava.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux