Ugrás a tartalomra
x

Estig sorolta Pintérnek Orbán a genderideológiával kapcsolatos aggályait

Több órán át egyeztetett a miniszterelnök és a belügyminiszter a gyerekek genderideologiával szembeni védelméről pénteken.

Oktatási kérdésekről, elsősorban a gyerekek genderideológiával szembeni védelméről egyeztetett Orbán Viktor miniszterelnök pénteken több órán keresztül Pintér Sándor belügyminiszterrel és a kormány több tagjával illetve államtitkárával a Karmelita kolostorban – jelentette az MTI-t Havasi Bertalanra, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetőjére hivatkozva.

Orbán Viktor a Facebookon is azzal az óbudai esettel példálózott, amit szombati országértékelő beszédében is említett, és ahol egy pedagógiai asszisztensnek azután mondtak fel, hogy közösségi csatoráján azzal dicsekedett: szexuális kapcsolatot létesített egy 15 éves fiúval.
A kormányfő reggeli rádióinterjújában is felhozta az esetet, jelezve, hogy az óbudai iskolában történtek miatt a belügyminisztertől a nap folyamán "nagyon világos választ" vár arra, "hol vannak azok az állami emberek, akiknek az a dolguk, hogy vigyázzanak a gyerekeinkre".

"Csak akkor tudjuk megvédeni a gyerekeinket a genderideológiával szemben", ha bemutatjuk a felmerülő veszélyeket, "és itt az államnak kötelessége van" – mondta reggel Orbán, aki szerint "Ez a genderideológia, ez nem egy hülyéskedés. Ez nem egy jópofa marháskodás, hogy lánynak öltözött fiúk, meg fiúknak öltözött lányok bemennek az iskolába érzékenyíteni a gyerekeinket. Ez nem egy ilyen trendi dumcsi, hanem ez egy veszély, amivel szemben meg kell védeni a gyerekeinket.”

Azt már nem tette hozzá, hogy kormánya a pedofiltörvénnyel már két éve messze zavarta az iskolák közeléből azokat az érintett civil szervezteket, akik ellen most így kikelt, igaz ez már akkor sem zavarta, amikor a tavalyi választásra időzítve népszavazást tartottak a gyermekvédelemről.
A közösségi oldalán este pedig arról írt a kormányfő, hogy az óbudai iskolában történtek szülőként mélyen megrázták és felháborították. "Politikusként az a feladatom, hogy mindent megtegyek azért, hogy ilyen soha többet ne fordulhasson elő. Ezért ma délután egyeztettem Pintér Sándor belügyminiszterrel. Gyermekeink védelme az első és legfontosabb!" - mondta.

Úgy tűnik Orbán így akar az eddigiekkel szemben más szempontból beszélni a hazai oktatás problémáiról, illetve beleállni a pedofiltörvényként is emlegett jogszabály megvédésébe, ami miatt kötelezettségszegési eljárás indult az Európai Unióban Magyarországgal szemben, és ami miatt pert is indított Európai Bizottság, többek között azért, mert összemossa a melegeket a pedofilokkal. Ehhez pont kapóra jöhetett az óbudai eset.

www.hvg.hu

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux