Ugrás a tartalomra
x

Transznemű fiú játszik az RTL új sorozatában

„Ugyanúgy két kezem és két lábam van, mint bárkinek, és ugyanúgy szeretek vagy éppen utálok bizonyos dolgokat, mint bárki” – mondja a fiatal színész.

Fajt Alex a korai színészi ambícióiról, a családjáról, az önelfogadás nehézségeiről és új étterméről is mesélt a story.hu-nak adott interjújában. A 28 éves fiatalember korábban egy szerencsés véletlen folytán került az Éjjel Nappal Budapest című sorozatba. Már tinédzserként színészi karrierre vágyott. „Dráma tagozatra jártam, innen kézenfekvő lett volna a Színművészeti, de tizennyolc éves korom körül a családom nehéz anyagi helyzetbe került. Ezért érettségi után két nappal már dolgoztam is a reptéren.” Alex 14 évesen leszbikusként coming outolt. „A szüleim elfogadták a dolgot, édesanyám még jóban is volt az akkori barátnőmmel, apám pedig végtelenül laza. Egyébként inkább rá hasonlítok. Anyám később a vallás fele fordult, ezzel párhuzamosan el is távolodott tőlem. Ő azt képzeli, ezt majd kinövöm, vagy ez az egész csak egyfajta lázadás. Karácsonykor például ment a Ki vagy te spotja a tévében, mondtam neki, nézze meg, de ő nem vett róla tudomást. Nem büszke rám. A nővérem és a nagymamám viszont igen, utóbbival naponta többször beszélünk telefonon.”

23 évesen transzneműként már jóval nehezebb volt előbújni Alexnek. „Tizenéves korom végen, a húszas évem elején elégedetlen, belső frusztrációkkal teli ember voltam, aztán amikor meghoztam a döntést, férfiként coming outolni jóval nehezebb volt. A nővéremnek például kellett néhány hét, hogy megeméssze a dolgot. A családomnak és a barátaimnak kellett elfogadniuk a transzneműségem, a társadalomnak inkább tényként kellene kezelnie, hiszen ezzel nem ártok senkinek. Ugyanúgy két kezem és két lábam van, mint bárkinek, és ugyanúgy szeretek vagy éppen utálok bizonyos dolgokat, mint bárki.”

A közelmúltban szerepet kapott az RTL+-on futó Ki vagy te című sorozatban, amit élete legjobb munkájának tart. „Három hónapig folyamatosan forgattunk. A megfeszített munkatempó ellenére jó hangulatban teltek a napok. Néhány színésztársammal, például Pásztor Virággal azóta is nagyon jóban vagyunk.” Jelenleg ideje jó részét saját éttermének működtetése tölti ki. „Minden én vagyok egy személyben, pont ezért egyedülálló talán ez az olasz étterem, mert az alapanyag kiválasztástól az elkészítésig mindent én csinálok, így tudom garantálni a minőséget a vendégek számára.”

 

story.hu

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux