Ugrás a tartalomra
x

Az oroszok minden LMBTQ tartalmat népszerűsítő filmet be szeretnének szüntetni a mozikban és a tévékben is

Új törvénycsomagot terjesztettek elő az orosz parlament alsóházában, a Dumában a tegnapi nap folyamán, amelynek értelmében “propagandának” minősítené az LMBTQ-kapcsolatokat “népszerűsítő” médiatartalmakat. A törvényjavaslat kiszélesítené a 2013-ban elfogadott törvényt, amely tiltja a “nem hagyományos szexuális kapcsolatok népszerűsítését” kiskorúak számára. A Moscow Times értesülései szerint ez a 2013-as tilalom 1 millió rubelig (17 200 dollárig) terjedő pénzbírságot vagy 15 nap börtönbüntetést tesz lehetővé a jogsértések miatt.

Az új törvénytervezet minden filmes, televíziós és internetes tartalomra vonatkozna. Oroszországban egyébként 1993-ig a homoszexualitás bűncselekménynek számított, majd 1999-ig mentális betegségnek minősítették. A legtöbb nagy stúdió és csatorna az elmúlt hónapok folyamán felfüggesztette a működését Oroszországban, így a hollywoodi gyártású produkciókra valószínűleg minimális hatással lesz majd az új törvénycsomag.

A fennmaradó oroszországi médiavállalatok közül az amerikai székhelyű Snap, amely még továbbra is szerepel a Yale sokat emlegetett, “a jövőbeni tervezett beruházásokat/fejlesztést/marketinget elhalasztó, ugyanakkor az érdemi üzleti tevékenységet folytató” oroszországi cégek listáján. Korábban a Facebook és a Twitter felfüggesztette a működését Oroszországban, a Snap pedig márciusban jelentette be, hogy felfüggeszti a hirdetéseket a régióban, de a tevékenységét nem.

www.filmezzunk.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux