Ugrás a tartalomra
x

Transzszexuális karakter is lesz a Doctor Who különkiadásában

Akit egy transz színésznő alakít majd. A londoni Trans Pride-on a tömeggel együtt vonuló, a TikTok-on közzétett rövid videóival ismertté vált, a Netflix Heartstopper című sorozatával a filmvilágban is bemutatkozó Yasmin Finney a felvonuláson tartott rövid beszédében bejelentette: az 1963 óta futó Doctor Who hatvanadik születésnapjára készülő ünnepi epizódban egy transz karaktert játszik majd, elsőként a sorozat történetében – vette észre a Collider.

A július 9-én tartott beszédben Finney a lemondását két nappal korábban bejelentő Boris Johnsonnak is üzent:

"Remélem, nézed a Heartstoppert, és nézed a Doctor Who-t. Én is itt vagyok, és tudom, hogy ezt te is tudod. […] Mi mind itt vagyunk, és nem megyünk innen sehová."

A Rose bőrébe bújó tizennyolc éves színésznő pontos szerepéről egyelőre semmiféle részlet nem ismert, az azonban biztos, hogy a rész nem csak ezzel a lépéssel ír majd történelmet, hanem azzal is, hogy itt tűnik fel először a képernyőkön a sorozat első fekete Doktora, Ncuti Gatwa.

Az októberben a BBC One-on bemutatkozó részben a tizenhat évnyi szünet után 2005-ben újraindított sorozatnak milliónyi rajongót szerző David Tennant és Catherine Tate is visszatér majd, sőt, egy rövid szerepet Neil Patrick Harrisnek is sikerült megcsípnie.

 

24.hu

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux