Ugrás a tartalomra
x

Már a Stranger Things legelején is melegnek írták Will karakterét

Úgy tűnik, Will Byers bizonytalan identitása mindig is a Stranger Things része storyline-jának fontos része volt.

A Stranger Things 3 évadánek egyik fontos kérdése volt, hogy vajon Will Byers kikhez is vonzódik: főleg, miután féltékenységében összeveszett a legjobb barátjával, Mike Wheelerrel. A találgatások a 4. évadban is folytatódnak, mivel úgy tűnik, Will totál belezúgott Mike-ba.

Will melegségére már az 1. évad óta utaltak, amikor az iskolai bully, Troy "melegnek" nevezte őt, Joyce pedig elárulta, hogy saját apja, Lonnie is homofób szavakkal illette őt. A 3. évad 3. epizódjában ismét utalás történik erre, amikor Mike azt mondja: "Nem az én hibám, hogy nem szereted a lányokat", miután Will azzal vádolja a barátait, hogy túl sok időt töltenek a barátnőikkel.

Mike 3. évadban tett megjegyzése után Noah Schnapp és Finn Wolfhard is kifejtette gondolatait és érzéseit a helyzettel kapcsolatban. Úgy tűnik azonban, hogy Will identitásának megerősítése a Stranger Things eredeti forgatókönyvében rejlik, amelyet Matt és Ross Duffer még a sorozat kezdete előtt készítettek. Will Byers eredeti karakterleírása ugyanis már jóval a forgatások előtt utalt a másságára.

Hogy el tudják adni a sorozatötletet, a Duffer testvérek készítettek egy pitchbookot, amiben a sorozat eredeti cselekményének alapvázlata, valamint az egyes főszereplők rövid leírása szerepelt.

Míg a többi fiú leírásában néhány részlet más (Mike-nak anyajegy van az arcán, Lucas alacsony, és a szülei válófélben vannak, Dustin pedig szemüveget visel), Will leírása még mindig pontosnak tűnik, és úgy tűnik, megerősíti, hogy a sorozatban eredetileg a másságával is sokat akartak foglalkozni:

"A tizenkét éves Will Byers egy kedves, érzékeny gyerek, akinek problémái vannak a szexuális identitásával" - áll az eredeti karakterleírásban.

"Csak nemrég jött rá, hogy nem illik bele a 'normális' 1980-as évekbeli definíciójába. Ártatlan döntései, mint például a színes ruhák, állandó zaklatás forrásának bizonyulnak. Mike-hoz hasonlóan Will is a fantáziavilágba menekül, ahol gátlástalanul önmaga lehet. Szoros kapcsolatot ápol édesanyjával, Joyce-szal. A bátyja, Jonathan segít őt felnevelni az apjuk helyett, aki négy évvel ezelőtt elhagyta őket."

Bár eddig nem erősítették meg, hogy Will meleg lenne, úgy tűnik, a Duffer testvérek még mindig azon dolgoznak, hogy a karakter történetében előkerüljön ez a téma.

A 3. évadban Robin coming out történetének lelkes visszhangja után a rajongók alig várják, hogy a sorozat végre Will magánéletével is foglalkozzon a negyedik évadban. De hogy a Duffer testvérek ragaszkodnak-e az eredeti karakterleíráshoz? Csak várnunk kell kicsit, és kiderül...

 

noizz.hu

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux