Ugrás a tartalomra
x

Karine Jean-Pierre lesz a Fehér Ház első fekete és LMBTQ szóvivője

Joe Biden amerikai elnök bejelentette, eddigi szóvivője Jen Psaki a héten távozik.

Karine Jean-Pierre lesz a Fehér Ház új sajtótitkára, illetve szóvivője, amikor Jen Psaki pénteken távozik posztjáról – idézte a CNN Joe Biden csütörtöki közleményét. Az Egyesült Államok elnöke hozzátette, az eddigi szóvivőhelyettes lesz az első fekete és LMBTQ-személy, aki betölti ezt a pozíciót.

Biden szerint Jean-Pierre-nek megvan a tapasztalata, a tehetsége és a feddhetetlensége, amely ehhez a nehéz munkához szükséges, ugyanakkor megjegyezte: Psaki a Fehér Ház szóvivőjeként mércét állított „a tisztességből, a tiszteletből és az udvariasságból”.

A CNN felidézte, áprilisban számoltak be arról, hogy Psaki szóvivőként a távozását  tervezi, s emlékeztettek: tavaly májusban Jean-Pierre lett a második fekete nő a történelemben, aki napi sajtótájékoztatót tartott.

Az új szóvivő Biden hivatalba lépése óta a Fehér Ház vezető kommunikációs csapatában dolgozik, előtte pedig a kampánytanácsadója, illetve Kamala Harris jelenlegi alelnök kabinetfőnöke is volt. Megjegyezték azt is, hogy Jean-Pierre családjába tartozik azonos nemű élettársa, a CNN tudósítója, Suzanne Malveaux és lánya.

 

www.nepszava.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux