Ugrás a tartalomra
x

Megkérdezték a Legfőbb Ügyészségnél, hogy hány esetben történt vádemelés a pedofiltörvény alapján

Közel egy éve már, hogy a parlament elfogadta a pedofiltörvény néven elhíresült gyermekvédelmi törvényt, ami leginkább azért keltett komoly indulatokat hazai és nemzetközi vizeken is, mert részint összemossa a pedofíliát a homoszexualitással.

A jogszabály megtiltja a 18 éven aluliak számára a homoszexualitás és a nemváltás népszerűsítését és megjelenítését is, ennek értelmében tilos 18 éven aluliak számára pornográf, valamint olyan tartalmat (például reklámot) elérhetővé tenni, ami a szexualitást öncélúan ábrázolja, illetve a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést ábrázolja, vagy a homoszexualitást „népszerűsíti, jeleníti meg”.

A törvény gyakorlati hasznáról egyelőre nincs túl sok információ a nyilvánosság birtokában, ezért az Alfahír kérdésekkel fordult a Legfőbb Ügyészséghez a törvénnyel kapcsolatban. A lap munkatársai arra voltak kiváncsiak, hogy

- hány vádemelés történt az ügyészség(ek) részéről,
- milyen ügyekben,
- és azok milyen eredménnyel zárultak.

Végül öt nappal később a következő válasz érkezett:

Az ügyészség olyan speciális statisztikai adatgyűjtéssel nem rendelkezik, hogy a kérdezett törvénymódosítás kapcsán hány vádemelés történt, milyen ügyekben, illetve azok milyen eredménnyel zárultak. Erre tekintettel további adatokat csak hosszú időn át tartó országos, tételes aktavizsgálattal tudnánk közölni, így sajnos nem áll módunkban ennél több információt közölni.

www.24.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux