Ugrás a tartalomra
x

Ungár: A Fidesznek dolgozó homoszexuális emberek szerint is elvezet a homoszexualitás a pedofíliához?

„Lehet, hogy pedofíliába is átmehet a homoszexualitás, erről nagy vita van” – mondta Orbán Viktor pénteken reggel a szokásos, Kossuth rádiós interjújában, ott, ahol nincs vita, sem feszültség, sem olyan igazi belekérdezések. A téma az országgyűlési választás napjára kiírt, gyermekvédelminek mondott népszavazás volt. Itt jutott el Magyarország miniszterelnöke oda, hogy elmondja:

- felnőtt emberek szabadon választják meg az életformájukat;
- de a gyerekek szexuális nevelésében a szülőknek el kell ismerni azt a jogát, hogy ők mondják meg, hogyan akarják nevelni a gyerekeiket;
- a szülő dönti el, mikor, milyen kérdésekkel, milyen szavakkal vezeti be a gyerekeket a szexualitás bonyolult világába;
- a homoszexualitás is jelen van a világban „aztán, hogy ez elvezet-e a pedofíliához vagy nem, arról van egy nagyon nagy vita”, ezért
- „minden szülő joggal tart igényt, hogy ha az iskolában akarják szokatlan dolgokkal szembesíteni a gyerekeinket”, akkor dönthessen úgy is, hogy ebből nem kér. „Itthon megoldjuk.”

Erre reagált Ungár Péter, az LMP elnökségi tagja, aki súlyos, gyűlöletkeltő, hazug mondatnak nevezte a homoszexualitás és a pedofília összemosását, de a lényeg, írja, nem is ez, hanem az a három kérdés, amit felvet.

„Most akkor végre abbahagyja a jobboldal annak a bohócságnak a mondogatását, hogy a »gyermekvédelminek«️ nevezett népszavazás nem a homofóbiáról szól? A hazug szólamokat, hogy nem szólnak bele felnőtt emberek magánéletébe, kihagyhatjuk a jövőben, most, hogy egy rendkívül súlyos bűncselekménnyel mossa össze az összes magyar homoszexuálist a miniszterelnök?” – kérdezi Ungár, aztán azzal folytatja, hogy ő senki magánéletével nem szeretne foglalkozni, de „a Fidesznek dolgozó homoszexuális emberek vajon hol helyezkednek el, ebben a jobboldalon felettébb érdekesnek számító vitában? Szerintük is elvezet a homoszexualitás a pedofíliához? Legalább belső körben el merik mondani a megélt valóságát a homoszexualitásnak?”

A politikus a 444-nek adott decemberi interjújában azt mondta, tudatosan hozza fel újra és újra, hogy egyes fideszes politikusok homoszexuálisok, de nem kényszeríti őket coming outra, mert akkor beleavatkozna mások magánéletébe. A téma fenntartását pedig ezzel indokolta: „[…] az az álszentségnek egy rendkívül magas foka, ha valaki úgy csinál egy homofób kampányt, ha közben nem kifejezetten heteroszexuális”.

„Orbán Viktor, amikor tavaly júniusban arról beszélt, hogy védi a homoszexuális fickók jogait, akkor is gondolkozott, hogy elvezet-e a homoszexualitás a pedofíliához? Mikor hazudott? Most vagy akkor?” – kérdezte még Ungár.

www.telex.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux