Ugrás a tartalomra
x

LMBTQ tartalom miatt lesz 18+-os a Marvel új filmje Oroszországban

Idén ősszel érkezik a hazai mozikba az MCU egyik nagy várományosának számító Örökkévalók, amely úgy tűnik, hogy 18+-os besorolást kapott Oroszországban.

A Kino Metro értesülései szerint a homoszexuális karakterek szerepeltetése miatt lesz kiskorúak számára tilos vetíteni a produkciót. Összehasonlításképp A Hangya és a Darázs és a Bosszúállók 12-es besorolást, míg a  Végjáték és a  Fekete Özvegy 16-os besorolást kapott az országban.

Kiskorúaknak nem ajánlott besorolást korábban a 2017-ben megjelent Power Rangers kapott Oroszországban, szintén homoszexuális tartalom megjelenítése miatt. Hogy változhat-e a jövőben az Örökkévalók kategorizálása az országban, az egyelőre kérdéses, a Marvel mindenesetre a jövőben nagyobb hangsúly kíván fektetni az LMBTQ karakterek szerepeltetésére, így legutóbb Lokiról derült ki, hogy genderfluid.

Az Oscar-díjas Chloé Zhao rendezése mindenesetre november negyedikén érkezik a hazai mozikba olyan nevekkel a főbb szerepekben, mint Angelina Jolie, Salma Hayek, Kit Harington, Richard Madden, Kumail Nanjiani, Gemma Chan és Brian Tyree Henry.

www.mafab.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux