Ugrás a tartalomra
x

Orbán: A magyar gyermekvédelmi rendszer azonnal bekapcsol, ha veszély érkezik genderaktivistáktól, a médiából vagy Brüsszelből

"16 éve vagyok miniszterelnök, és saját tapasztalatból mondom, hogy a demográfiai felismerések kormányzati intézkedéssé alakítása volt mindig számomra a legnehezebb szakmai kihívás" – ezzel kezdte beszédét Orbán Viktor a IV. Budapesti Demográfiai Csúcson, a Várkert Bazárban. A miniszterelnök szerint egy ilyen konferencia önmagában is elkötelezettség, és nem mindenki gondolja, hogy a demográfiai folyamatok alakulásáról egyáltalán gondolkodni kellene.

„De mi nem elszenvedni, hanem alakítani akarjuk a népesedési folyamatokat” – jelentette ki Orbán, majd üdvözölte Mike Pence volt amerikai alelnököt, akivel ismertette a magyar konzervatív gondolkodás jelszavát: Isten, haza, család. A kormányfő ezután érzékeny politikai veszteségeket említett, Donald Trump nem folytathatta a munkáját, a britek kiléptek az unióból, veszített Izraelben Benjamin Netanjahu, „és ki tudja, mi fog történni a német választáson”.

Baj-e a népségfogyás? – tette fel a kérdést Orbán, aki szerint nyugaton még ebben sem biztosak. A miniszterelnök úgy látja, hogy vannak, akik érzékelik a népességfogyás problémáját, de a migráció eszközével akarnak változtatni ezen.

Orbán szerint már az óvodákban félre akarják nevelni a gyerekeket. „Gyermekeket használnak Pride-aktivistaként, és gyermekeken népszerűsítik a szabad nemválasztást” – állította a miniszterelnök, majd hozzátette, hogy Közép-Európában más a helyzet.

"Mi be vagyunk oltva a woke-vírus ellen. A történelmünk úgy véd bennünket a kulturális baloldaltól, ahogy a vakcinák védenek a koronavírustól."

Arról is beszélt, hogy az államnak segíteni kell a családalapítást. Öt pillérre építették fel a családpolitikát: a gyermekvállalás előny legyen, ne hátrány; a családokat saját tulajdonú lakáshoz kell segíteni; a családpolitikákat az édesanyákra kell alapozni; családbarát ország kell; meg kell védeni a család intézményét.

"A magyar családpolitika fő vállalása hogy újra gazdasági előnnyé tegyük a gyermekvállalást" – jelentette ki a miniszterelnök, aki úgy számol, hogy 120 ezerrel kevesebb gyerek született volna, ha nincs az új magyar családpolitika. Azt is megemlítette, hogy 2010 óta 41 százalékkal csökkent a művi terhességmegszakítás Magyarországon.

"Magyarország védekezik, mert a nyugati baloldal támad.. A család fogalmát relativizálják, a genderpropaganda, az LMBTQ célba veszi a gyerekeinket, és mi védekezünk" – mondta ezután Orbán, megjegyezve, hogy „van egy alkotmányos család- és gyermekvédelmi rendszer, ami automatikusan bekapcsol, ha veszélyt észlel”.

Majd megnevezte, honnan érkezik a veszély: a genderaktivistákól, a médiából és Brüsszelből. 

„Több lájk jön egy kutyára, mint egy gyerekre”

A demográfiai csúcson a családokért felelős tárca nélküli miniszter Novák Katalin mondta a köszöntőt, aki kiemelte: a kormány 2010 óta kötelességének érzi, hogy a családokért dolgozzon, és abban a helyzetben van, hogy az emberektől jelentős felhatalmazást kapott ehhez. A demográfiai előrejelzéseket nem kell tényként elfogadni, azokat meg lehet változtatni, mondta.

"A demográfia kérdése a legfontosabb politikai kérdéssé válik, és ha demográfiáról beszélünk, akkor a túlélésről beszélünk" – ezt már Aleksandar Vucic szerb elnök jelentette ki a csütörtöki csúcson. Vucic a többi között arról beszélt hogy ha valaki a közösségi médiában a kutyájáról oszt meg fotót, sokkal több lájkot kap, mintha a gyerekéről osztana meg felvételt. Nézzék meg! Ellenőrizzék le! Próbálják ki!

Szerinte mára nem illendő gyermekekről, családi értékekről beszélni, mert ezzel mások értékeibe gázolhatunk, ehelyett arról illik beszélni, hogy az ember milyen frizurát csináltatott a kutyájának. „Lehet ezen is nevetni, de szerintem egyáltalán nem vicces, hogy ebbe az irányba tartunk” - fogalmazott a szerb államfő.

A tömeges, ellenőrzés nélküli migráció helyett a születések számának növelését nevezte az egyetlen fenntartható megoldásnak Európa kihalásának megakadályozására a cseh miniszterelnök, Andrej Babis, míg Mike Pence a család világban betöltött szerepének növelését hangsúlyozta.

www.24.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux