Ugrás a tartalomra
x

Most a tükörben magamat egy 17 éves fiúként látom

„Így összeszorul az öklöm egy kicsit, de aztán kilazítom” – mutatja egy transz tinédzser apukája a Deutsche Welle riportjában azt, hogyan érezte magát, amikor a boltban a fiának azt mondta egy eladó, hogy a „kurva anyád”.

Emett 17 éves, lánynak született, de ma már fiúként él, és nyíltan vállalja, hogy transznemű. Idén beszédet mondott a Budapest Pride-on, ahol többek között arról mesélt, hogy már tinédzserkorában kiszámolta, hogy 18 éves koráig, amíg hormonkezelést kaphat, hány menstruációja lesz, ő azt mondta, olyan heteró emberek hoznak döntést az életéről, akik egy percig se gondoltak bele, hogy mit élhet át egy transznemű fiatal.

A gyermekvédelmi törvény módosításait megbélyegzésként éli meg, és azóta még többször érik támadások a mindennapokban. Emiatt Emett, aki kiközösítés nélküli életről álmodik, egyre kevésbé tudja elképzelni a jövőjét Magyarországon. A Deutsche Welle stábja forgatott a szüleivel, és elkísérte őt a Pécs Pride-ra is. A videót, amelyben Kovács Zoltán, nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár is megszólal, itt lehet megtekinteni:

www.telex.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux