Ugrás a tartalomra
x

Nem az LMBTQ-közösségnek, csak az újbudai alpolgármesternek akart üzenni a szivárványos plakátnak beintő fideszes képviselő

„Nem az LMBTQ-közösségnek, hanem kizárólag Barabás Richárd alpolgármesternek mutattam be” – nyilatkozta az 24.hu-nak Junghausz Rajmund, Újbuda fideszes önkormányzati képviselője, aki feltartott középső ujjal fotózta magát az ARC kiállítás egyik LMBTQ-tematikájú plakátja előtt.

A fotóhoz mellékelt bejegyzésében azt írta a fideszes politikus, hogy mára „gusztustalan provokációvá vált” az ARC kiállítás, és szégyen, hogy az önkormányzat vezetői támogatják ezt az „uszító, balliberális eseményt.”

Mindezért a Párbeszédben politizáló Barabás Richárdot, Újbuda alpolgármesterét okolja, aki szerinte a 2019-es önkormányzati választások után „öncélú ámokfutásba” kezdett, addig nem volt példa „erőszakos szexuális tartalmat közvetítő politikára” a kerületben. Az ominózus fotó később eltűnt Junghausz oldaláról, állítása szerint a Facebook törölte a közösségi alapelvek megsértése miatt.

Junghausz szerint egyértelmű volt a bejegyzéséből, hogy az üzenet Barabás Richárdnak szólt, bár elismerte, hogy félreérthetőek voltak a szavai. Nem számított arra, hogy a bejegyzés országos nyilvánosságot kap, ezért nincsenek benne azok a részletek, amelyek nélkül a kívülállók számára nem érthető a bejegyzés háttere. Szerinte az alpolgármester rendszeresen hoz a kerület nevében, vagy a kerület egészét érintően olyan döntéseket, amelyekről a testület nem szavazott. Ilyen volt például a szivárványos zászló kitűzése is, korábban még a székely zászlót sem lehetett kitenni az önkormányzat épületére a testület állásfoglalása nélkül. Ugyanakkor László Imre DK-s polgármester javára írja, hogy leszedette a szivárványos zászlót.

Hasonlónak tartja annak a plakátnak az ügyét is, ami előtt lefotózta magát. Kocsis Bálint „Hajrá magyarok!” alkotása kapta Újbuda különdíját, de Junghausz szerint erről sem született testületi döntés. Egyébként nem is tetszik neki a plakát, szerinte nincs is olyan megosztottság a magyar futballközönségben, mint amit a plakát ábrázol. A plakát azt eleveníti fel, amikor a magyar szurkolók többek között a „buzi franciák bonjour” és „Cristiano homosexual” rigmust skandálták a nyári futball-Eb alatt, de megjelenik benne a melegellenessé eltérített pedofiltörvény is.

Egyébként erről a plakátról van szó:

Barabás Richárd a fideszes képviselő fotója alatt, egy kommentben reagált a bejegyzésre, azt írta:

„Köszönöm Rajmund a segítséged, hogy ezzel a poszttal is bebizonyítottad, mekkora szükség van a mögötted látható plakátra. Felebaráti szeretettel, Richárd,”

A 21. ARC kiállítás az újbudai Bikás parkban tekinthető meg szeptember 17. és október 17. között.

www.telex.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux