Ugrás a tartalomra
x

Homofób gyilkosság után a rendőrség óvatosságra intette a melegeket Londonban

A londoni hatóság az LMBTQ szervezetekkel együttműködve, fokozott óvatosságra intették a meleg közösséget, miután megöltek egy 50 éves meleg férfit.

Egy férfi holttestét találtak meg London egyik temetőjében. A halálát egy tompa tárgy általi ütés okozta. A brit rendőrség az ügyet homofób gyűlölet-bűncselekményként kezeli. A nyomozással kapcsolatban letartóztattak egy 36 éves férfit viszont őt óvadék ellenében elengedték. 

A londoni rendőrség nyomozói azt tanácsolták a lakosoknak és a meleg közösség tagjainak, hogy helyezzék előtérbe a saját személyes biztonságukat éjszaka, úgy, hogy kerülik a hangos zenehallgatást, és ahol lehetséges, csak kivilágított útszakaszon közlekednek. A környéken a járőrök száma nőtt a gyilkosság óta - írja a Telegraph. 

„Bár az ilyen esetek szerencsére még mindig nagyon ritkák Londonban, szeretném megnyugtatni a közösséget, hogy tisztjeim és szaknyomozók fáradhatatlanul dolgoznak a felelősök bíróság elé állításán”
- mondta Marcus Barnett nyomozó főfelügyelő. 

A kormányzati adatok szerint a nemi identitáshoz és a szexuális irányultsághoz kpacsolódó bűncselekmények száma 2015 óta évente nőtt, 2020 márciusáig összesen 19%-al. 

 

168.hu

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux