Ugrás a tartalomra
x

Novák Katalin felháborodott Parragh László meleg tornatanáros példáján

A miniszter szerint a kormánynak az a határozott álláspontja, hogy a szexuális orientáció magánügy.

„Mélységesen helytelen, amit ő mondott, én ezzel nem értek egyet, és abban a kormánynak is mindig határozott volt az álláspontja, hogy a szexuális orientáció magánügy, és mindenki a saját orientációjának megfelelően szabadon élheti az életét” – ezt mondta a 24.hu szerint Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján.

A miniszter ezzel a Parragh Lászlónak, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökének szavaira reagált, miután Parragh Országos Szakképzési Tanévnyitón Csongrádban azt arról beszélt, már azért nehezen viseli, „amikor mondjuk a 9 éves kisfiamat a tanár úgy segíti fel a létrán vagy a kötélen, hogy egyébként tudom róla, hogy a fiúkhoz vonzódik. Tehát ebben egy nagyon nehéz korszaknak nézünk elébe, amiben mindenkinek el kell számolni a lelkiismeretével, hogy meddig és hogyan megy el ebben.”

Novák Katalin azt is mondta, „nem megengedhető az, hogy valaki ilyen kijelentést tegyen. Ez nagyon határozottan ellentétes azzal, amit én helyesnek tartok. Senkit nem lehet a szexuális orientációja alapján negatívan megítélni, pláne nem a nyilvánosság előtt.”

Parragh László szavait a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) is elítélte.

 

hvg.hu

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux