Ugrás a tartalomra
x

Szenteltvízzel locsolták fel a bukaresti Pride-felvonulási útvonalát

A Bukarest Pride felvonulást szervező Accept Egyesület ügyvezető igazgatója megtámadja a bíróságon azt a 7000 lejes (mintegy félmillió forint) bírságot, amelyet a koronavírus-járvány miatt megszabott ötszáz fős létszámkorlát túllépése miatt rótt ki rá a csendőrség. 

Teodora Ion-Rotaru az egyesület Facebookján közzétett bejegyzésben azt írja, mivel az Accept Egyesület az ő kezdeményezésére szervezte meg az LMBTQ-közösség szombati felvonulását, a bírságot az ő nevére állították ki.

Szándékosan lépték túl az 500 fős létszámkorlátot – fűzte hozzá –, mert úgy vélik, a tüntetésekre vonatkozó korlátozások alkotmányellenesek és nem arányosak a jelenlegi járványhelyzettel.

"A gyülekezéshez való jog nem alacsonyabb rendű a lelkiismereti és a vallásszabadsághoz való jognál, sem a polgárok kulturális tevékenységeken való részvételéhez való jogánál. Azért vonultunk utcára, hogy megvédjük a gyülekezéshez való jogot, a szabad véleménynyilvánításhoz való jogot, és vállaltuk a következményeket" – áll a bejegyzésben.

www.index.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux