Ugrás a tartalomra
x

Megtámadták a Pride-irodát, lemondták a grúz melegfelvonulást

Lemondták a szervezők a Tbiliszibe hétfő estére tervezett meleg felvonulást, miután erőszakos csoportok megrohamozták és feldúlták az LMBT (leszbikusok, melegek, biszexuálisok, transzneműek) közösség irodáját a georgiai fővárosban – közölte a Tbilisi Pride nevű aktivistacsoport Twitteren.

A közösségi oldalon fényképeket és videókat tettek közzé arról, ahogy a szexuális kisebbségek felvonulását ellenzők betörtek az épületbe, és összetéptek több szivárványos zászlót. Más videófelvételeken egy megsebesült újságíró is látható. A sértettek elmondták, hogy a támadásban néhány felszerelésük összetört.

 

A tüntetők egyúttal a városközpontban lezárták a Rusztaveli sugárutat, így tiltakozva a helyi LMBT tagjainak hétfő estére tervezett „Méltóság Menete” ellen – jelentette a RIA Novosztyi orosz hírügynökség.

A menet ellenzői kezdetben a sugárúton található ortodox templom előtt gyülekeztek, majd átvonultak a parlament előtti térre. A helyszínre rendőrségi járőröket vezényeltek.

A tiltakozók itt agresszíven léptek fel a média jelenlévő képviselőivel szemben. A sugárút autósforgalma megbénult.

A belügyminisztérium közleményben kérte az aktivistákat, hogy mondják le a menetet. A tárca részéről ezt biztonsági okokkal indokolták, kiemelve a nagyszámú ellentüntetők jelentette veszélyt.

www.index.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux