Ugrás a tartalomra
x

A német belügyminiszter megvágná a Magyarországnak adott uniós pénzeket

„Orbán túl messzire ment a legújabb törvénnyel” – mondta az Augsburger Allgemeine című lapnak Horst Seehofer német belügyminiszter a magyar homofób törvénnyel kapcsolatban. A Spiegel szemléje szerint a CSU (Bajor Keresztényszociális Unió) politikusa úgy fogalmazott:

"Az uniós kifizetések csökkentése lehetőséget adna arra, hogy megmutassuk, nem csak tétlenül figyelünk."

A lap azonban hozzáteszi: Angela Merkel már elutasította a zöldek követelését, akik Magyarországnak jutó uniós források csökkentésére tettek javaslatot, a kancellár pedig óva intett az EU megosztottságától.

Mint ismert, a homofóbbá térített pedofiltörvény megtiltaná a homoszexualitás állítólagos „reklámozását”, nem lenne mód például iskolai felvilágosító programokra sem. Seehofer szerint ez elfogadhatatlan, mivel sérti az Európai Unió értékeit.

"Ezt nem szabad elfogadnunk és nem is fogadjuk el" – mondta, hozzátéve: az európai értékeket határozottan képviselni kell, ez pedig különböző módon történhet.

A Spiegel hozzáfűzi, hogy Seehofert sokáig Orbán támogatójának tekintették az Európai Néppártban (EPP), amelyet a Fidesz idén elhagyott.

www.24.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux