Ugrás a tartalomra
x

Ferenc pápa James Martinnak: Mindenkinek a papja vagy, ahogyan Isten is mindenkinek az Atyja!

A Szentatya spanyol nyelvű, kézzel írott levelet küldött James Martin jezsuita atyának az LMBTQ emberek katolikus szolgálatát ellátók webináriuma alkalmából. Kifejezte támogatását e szolgálat iránt, és arra bátorította James Martint és munkatársait, hogy Isten „stílusát” utánozzák, legyenek közeliek, együttérzők és gyengédek.
Ferenc pápa teljes levelének fordítását közreadjuk.

Főtisztelendő P. James Martin SJ atyának

"Kedves testvérem!

Köszönöm az e-mailedet és a fényképeket. Köszönd meg az unokaöcsédnek, hogy ilyen kedves volt hozzám, és a Ferenc nevet választotta… [bérmanévként] és gratulálj neki a zoknijához… [a pápa képe van rajta] megnevettetett. Mondd meg neki, hogy imádkozom érte, és kérem, hogy ő is imádkozzon értem.

Ami személyes szolgálatodat illeti [utalás az LMBTQ emberek katolikus szolgálatát ellátók webináriumának megszervezésére],

szeretném megköszönni lelkipásztori buzgóságodat és azt a képességedet, hogy közel légy az emberekhez, azzal a közelséggel, amellyel Jézus rendelkezett, és amely Isten közelségét tükrözi.

Mennyei Atyánk szeretettel közeledik minden egyes gyermekéhez, külön-külön mindenkihez! Szíve mindenki előtt nyitott. Ő Atya. Isten „stílusának” három vonása van: közelség, együttérzés és gyengédség. Így közelít mindannyiunkhoz.

Lelkipásztori munkádra gondolva látom, hogy folyamatosan Istennek ezt a stílusát igyekszel utánozni. Mindenkinek a papja vagy, ahogyan Isten is mindenkinek az Atyja. Imádkozom érted, hogy így folytasd: közel, együttérzően és nagy gyengédséggel.

És imádkozom a híveidért, az „egyházközségedért”, mindazokért, akiket az Úr hozzád vezet, hogy gondozd őket, óvd őket, és segítsd őket növekedni a mi Urunk Jézus Krisztus szeretetében.

Kérlek, ne feledkezz el imádkozni értem. Jézus áldjon meg téged, és a Boldogságos Szűz vigyázzon rád!

Testvéri szeretettel:

Ferenc"

 

 

James Martin jezsuita atya

Fordította: Tőzsér Endre SP

Forrás: Vatican News

www.magyarjurir.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux