Ugrás a tartalomra
x

Tüntetést szerveznek a Kossuth térre a pedofiltörvény melegellenes módosításai ellen

Tüntetést szervez a pedofiltörvény melegellenes módosításai ellen hétfő este 6-ra a Kossuth térre, az Országház elé az Amnesty International. A „Propagandatörvény helyett elfogadást” névre hallgató tüntetést az Amnesty International Magyarország, a Budapest Pride, a Háttér Társaság, a Labrisz Leszbikus Egyesület, a Magyar Helsinki Bizottság, a Prizma Közösség és a Szivárványcsaládokért Alapítvány hirdette meg azután, hogy a kormánypártok több új kiegészítési javaslattal éltek a parlament előtt lévő pedofilellenes törvénycsomagra vonatkozóan.

A módosítások között szerepel, hogy megtiltanák a 18 év alattiak számára a homoszexualitás vagy a nemváltás népszerűsítését és bemutatását, még az ilyet tartalmazó reklámokat is. A szexuális felvilágosításból kizárnák a civilek egy részét, ilyen előadásokat csak nyilvántartásba vett szervezetek és előadók tarthatnának az iskolákban.

A szervezők azt írják, a tüntetéssel az elmúlt évtizedek egyik legsúlyosabb jogfosztása ellen tiltakoznak. „Hétfő este az ellen is tiltakozunk, hogy a kormány a törvényjavaslattal igyekszik egybemosni gyerekekkel szemben elkövetett, megbocsáthatatlan bűnöket elkövetőket az LMBTQI közösség tagjaival” – írják.

Bővebb információk az eseményről itt olvashatók. 

 

www.telex.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux