Ugrás a tartalomra
x

Ohiói szülők háborodtak fel azon, hogy középiskolások nem nemiszervek alapján választottak bálkirályt és királynőt

Egy leszbikus párt választottak a végzős évfolyam bálkirályává és királynőjévé az USA egyik legkonzervatívabb államának számító Ohio egyik középiskolájában, és ezen sok konzervatív szülő felháborodott – derül ki a DailyMail cikkéből.

A 18 éves Annie Wise-t választották bálkirálynővé az ohiói Kings Millsben található középiskolájában. A bálkirály címet pedig Wise barátnője, Riley Loudermil a diákok szavazatai alapján.

Miután ennek hírét a tankerület megosztotta a Facebookon, dühös szülők jelentek meg a kommentszekcióban és összehívtak egy szülői értekezletet is, ahol egy anya felháborodottan közölte, hogy szerinte a nemiszerveik alapján kéne megválasztani a bálkirályokat és királynőket.

„A hagyományok alapján királynő az lehet, akinek vaginája van, király pedig az, akinek pénisze és heréi” - mondta, hozzátéve, hogy ez „Isten szándéka”. Egy másik anyuka ugyanakkor arról beszélt, hogy csodálja ennek a generációnak a tudásszomját, megértőképességét és azt, hogy milyen erővel tudnak kiállni amellett, amiben hisznek. Emellett a tankerület is közölte, hogy kiállnak a végzős diákok döntése mellett.

A bálkirályi párról szóló Facebook-poszt alatt is sok támogató hozzászólás érkezett, ugyanakkor olyan mennyiségben lepték el az agresszív és sértő kommentek, hogy a moderátorok alig győzték törölni azokat. Traci Loudermilk, Riley anyukája az eset után arról beszélt a médiának, hogy felháborítja, hogy felnőtt emberek miket kommenteltek egy középiskolai bálról szóló poszt alatt.

Riley Loudermilk a CNN-nek azt mondta: sosem fogja elfelejteni a pillanatot, amikor kihirdették a bál királyi-királynői címeket. Nem számított az eredményre, mivel ez egyfajta népszerűségi verseny és sem magát, sem a barátnőjét nem érezte soha ennyire népszerűnek. Wise pedig arról is beszélt, hogy a megválasztásuk után több meleg diáktársa is az mondta neki: mostantól jobban érzik magukat az iskolában, mert úgy érzik, hogy támogató számukra a légkör ott.

www.telex.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux