Ugrás a tartalomra
x

Plakátokkal üzennek az LMBTQ-gyerekeiket el nem fogadó szülőknek

Már 162 lengyel városban jelentek meg az elfogadásra buzdító plakátok.

"Szeressetek engem, anyu és apu!" Ez a szöveg volt olvasható egy magzat képe mellett azokon a lengyel, kormánypropagandát hirdető óriásplakátokon, amelyek az abortusztörvény szigorítása után jelentek meg az utcákon. Most pedig ugyanez a felirat olvasható egy szivárványszínű táskát viselő, arcán egy pofon nyomát viselő gyerek képe mellett azokon a plakátokon, amelyekkel lengyel aktivisták szeretnék azt üzenni, hogy nemcsak a meg nem született, de a már megszületett gyereke szeretete is fontos.

A felmérések szerint ugyanis a coming outoló lengyel tinédzserek többségét nem fogadják el a szüleik. 88 százalékuk esetében az apa nem fogadja el a saját LMBTQ gyerekét, 75 százalékban az édesanya. Emiatt az érintett kamaszok 70 százalékának fejében az öngyilkosság is megfordul.

A plakátokat a Grupa Stonewall nevű melegjogi szervezet készítette, majd gyűjtésbe kezdtek, hogy minél több helyen megjelenhessenek az óriásplakátjaik. Mostanra már 162 városban kerültek ki az utcára az LMBTQ gyerekek elfogadását kérő poszterek.

 

 

hvg.hu

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux