Ugrás a tartalomra
x

Egy belga transznő úgy döntött, hogy apáca akar lenni

Az elszánt egykori férfi azt állítja, hogy eddig minden apácazárda lelkesen fogadta. Egy katolikus belga transznő, aki férfinek született, csatlakozni akar egy katolikus apácarendhez – írta meg az Elizabeth Johnston. Eefje Spreuters a helyi sajtónak azt nyilatkozta, hogy eddig mindenütt, ahova regisztrált „lelkesen fogadták”. Sajnos azonban hozzá kellett tennie, hogy a csatlakozása szabályellenes.

Férfiként nehéz volt az élete

Spreuters – aki azóta „Eefje nővérként” utal magára – azt nyilatkozta, hogy mindig is nőnek érezte magát, emellett pedig rendkívül vallásos nevelést kapott.

„Egész életemben egy monostorban akartam élni. Férfiként nehéz életem volt, most már békét szeretnék” – tette hozzá a Spreuters.

Transznőknek fenntartott apácarendet alapítana

A gond „Eefje nővér” apácai ambícióval az, hogy a katolikus egyház szerint mindenki ahhoz a nemhez tartozik, amilyen nemmel született. Éppen ezért számukra Spreuters továbbra is férfinek számít, ami miatt pedig nem léphet be egy apácarendbe sem.

A fenti azonban úgy tűnik nem kifejezetten zavarja „Eefje nővért”. Mint mondta, már több apácarenddel is beszélt, akik közül mindegyik lelkesen fogadta azt az ötletét, hogy külön apácarendet alapítson, kifejezetten olyan transznőknek, akik férfinek születtek.

 

mandiner.hu

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux