Ugrás a tartalomra
x

A járvány miatt július végére tervezik a Pride-ot

„A koronavírus-járványhoz kapcsolódó korlátozások miatt szokásosnál kicsit később, július 24-én tartják idén a Budapest Pride Felvonulást” – írták közleményükben a szervezők. Ennek megfelelően az egy hónapos Budapest Pride Fesztivál is a szokásosnál később, június 25-én indul.

„Az időpontváltozást elsősorban a vészhelyzet meghosszabbítása és a továbbra is növekvő esetszámok indokolják. Ugyanakkor a helyszínek várható újranyitásával is számolnak a Budapest Pride szervezői, és a programszervezők munkáját is szeretnék megkönnyíteni a későbbi kezdéssel” – áll a közleményben, kiegészítve azzal, hogy minden járványügyi előírást be fognak tartani.

A Fesztivál szlogenjével  – „Vedd vissza a jövőd!” – az egyénekben jelen lévő szorongásra és az egyre növekvő társadalmi egyenlőtlenségekre reagál. Mint írják, „az LMBTQ közösségnek példátlanul nehéz éve volt a tavalyi: májusban a kormány törvényileg tiltotta meg transznemű és interszex emberek számára, hogy hivatalosan is megváltoztathassák a nevüket és a nemüket, decemberben az országgyűlés megszavazta az örökbefogadás teljes ellehetetlenítését mindazoknak, akik nem házaspárként fogadnának örökbe, végül az Alaptörvény 9. módosításával emelték magasabb szintre az LMBTQ emberekkel szembeni kirekesztést”.

www.24.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux