Ugrás a tartalomra
x

Neil Patrick Harris elmondta, miért nem bánja, hogy heterok játsszák a meleg szerepeket

Neil Patrick Harrist sokan ismerik és szeretik. Az őt népszerűvé tévő sorozatban Barney-t, a nőfaló macsót játszotta, a való életben azonban csodálatos meleg férj, és két gyermek édesapja.

Sokszor vitatkoznak Hollywoodban azon, hogy egy hetero színésznek javasolt-e meleg karaktert alakítania, vagy azt inkább meg kellene hagyni a meleg színészeknek. Tény, hogy ez fordítva is megeshet, bár a meleg színészeknek valamiért általában queer karakter szerepeket osztanak csak ki. Hasonlóan problémás a transz szereplők jelenléte is. Elég nagy felháborodást szokott kiváltani, ha egy cisz (biológiai nemével azonos hetero férfi vagy nő) ember kap meg egy transz szerepet. Most Neil Patrick Harris elmondta, szerinte, miért nem problémás, ha hetero játszik meleget.

"Van abban valami nagyon szexi, ha egy heterót meleg szerepre castingolnak, és az a színész tényleg akarja azt a szerepet és mindent belead. Kilenc évig játszottam egy olyan karaktert, amihez az ég világon semmi közöm a való életben, és lám, milyen jól működött. Szóval a rendezők helyében mindenképp a legjobb színészt keresném, és nem érdekelne az identitása. Ráadásul a mai világban ki és hogyan dönti el egy esetleg ismeretlen emberről, hogy meleg, hetero, biszexuális vagy bármi egyéb. Ne címkézzünk!"

A színésznek igaza lehet, hiszen végső soron a remek színészi játék kell, hogy számítson. Szerencsére ezt sokan osztják, így olyan csodás alakításokat láthattunk már, mint például Eddie Redmayne és a Dán lány esete, vagy Cheyenne Jackson, aki Harrishez hasonlóan zseniálisan alakított heterot.

 

joy.hu

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux