Ugrás a tartalomra
x

Pécsen tarthatják meg az első vidéki melegfelvonulást

A vidéki LMBTQ-szervezetek és programok támogatására hirdetett adománygyűjtést a Budapest Pride - szúrta ki a Magyar Nemzet. A lap szerint a fővárosi melegfelvonulás szervezői, azt szeretnék, hogy a vidéken élő szexuális kisebbségek is láthatóak legyenek és például a pécsi LMBTQ közösségnek is kijusson a fesztiválörömökből. 

A Budapest Pride a közösségi médiában hirdette meg akcióját amelyet azzal indokoltak, hogy a mássággal élők élete egyre nehezebbé válik Magyarországon. Sokan kifejezetten a közösség vidéki tagjai vannak a legrosszabb helyzetben, mivel nekik elszigetelten, támogató közeg nélkül kell átélni ezt a vészterhes időszakot.

A Támogasd a Budapest Pride Szolidaritási Alapját kampány, amely a vidéki LMBTQ szervezetek és kezdeményezések programjainak finanszírozásához járul hozzá, az adjuk össze oldalon futott egy hónapon keresztül és 712 000 forint gyűlt össze a 2021-es vidéki fesztiválprogramok megvalósítására. 

Pécsen tavaly már megszervezték a meleg büszkeség felvonulását, de a rendezvény elmaradt, a koronavírus megjelenése miatt a szervezők lefújták az eseményt. 

www.index.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux