Ugrás a tartalomra
x

Történelmi esemény: itt a Hallmark első meleg főszereplős karácsonyi filmje

A Hallmark csatorna régóta híres a kissé nyálas romantikus és családi filmjeiről, és a kínálatukban mindig kiemelt szerepet kap a karácsonyi filmválaszték. Idén összesen 40 (!) karácsonyi filmet adnak a rajongóknak, és már régóta kritizálják őket azért, hogy náluk a karácsonyi történetek főszereplői mindig csak heteroszexuális párok lehetnek. A cég CEO-ja, Bill Abbott már tavaly azt nyilatkozta, hogy nyitottak arra, hogy a jövőben ez ne csak így legyen, és úgy tűnik, nem a levegőbe beszélt: az egyik új filmjük, a The Christmas House előzeteséből egyértelműen kiderül, hogy egy meleg férfi pár a főszereplő – írja a Unilad.

Ez a nagy esemény alig néhány hónappal azután történik, hogy a csatornán a nézők először láthattak meleg esküvőt. Bár a Christmas House-ban három sztoriszál fut párhuzamosan, és ezekből csak az egyik a gyereket örökbefogadó meleg férfiaké, ez még így is nagy lépés a korábban rendkívül konzervatívnak mutatkozó csatornától. Az egyik főszerepet játszó Jonathan Bennett erről így nyilatkozott:

"Nagyon büszke vagyok mindenkire a Hallmarknál, hogy az ünnepi asztalt nagyobbá tették, hogy minél többen odaférjenek idén, és ennek melege átjárhassa a szívünket. Hatalmas öröm, hogy a csatorna fejlődésének részese lehetek. Imádom, hogy ezek a karakterek nem karikatúrák vagy merő sztereotípiák. Két, szeretetteli kapcsolatban élő, kedves férfiról van szó, akik szeretnének saját családot alapítani. A reprezentáció fontos, de a korrekt reprezentáció még fontosabb: nemcsak a nézők miatt, akik talán nem ismernek LGBTQ embereket vagy nem elfogadók irántuk, hanem az LGBTQ közösség miatt is, hogy viszontláthassuk magunkat a médiában."

 

 

www.nlc.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux